Pierwsza randka w kinie – dlaczego to zły pomysł?

Czy randka w kinie z nowo poznaną dziewczyną to dobry pomysł na początek znajomości? Niestety, ale to bardzo zły pomysł! W dalszej części mojego artykułu przedstawię Ci odpowiednie powody oraz podam Ci alternatywę na pierwsze spotkanie. Zapraszam do zatem do artykułu!

Pierwsza randka – po co?

Na samym początku warto odpowiedzieć na bardzo ważne pytanie:

Jaką funkcję pełni pierwsza randka?

Otóż pierwsza randka to swoisty test was obojga. To sytuacja bardzo podobna do rozmowy kwalifikacyjnej o pracę.

Zarówno Ty jak i dziewczyna sprawdzacie siebie nawzajem. Chcecie zobaczyć, czy warto jest spędzić z drugą osobą trochę więcej czasu.

Dlatego bardzo często wiele przygód z podrywem facetów kończy się na pierwszej randce.

Pierwsza randka to “rozmowa kwalifikacyjna” na podłożu relacji damsko-męskich. Podczas tego spotkania, nawzajem siebie sprawdzacie czy macie potencjał na kolejne spotkania i czy warci jesteście czasu i poświęcenia w rozwijaniu relacji.

Jeżeli dobrze wypadniesz na pierwszym spotkaniu, kobieta będzie chciała częściej spotykać się z Tobą.

To działa też w drugą stronę! Gdy zobaczysz na pierwszej randce, że dziewczyna jest stuknięta lub po prostu do Ciebie nie pasuje, możesz szybko skończyć relację i szukać innych kobiet.

Randka w kinie nie pozwoli wam się w ogóle poznać

Jeżeli zaprosisz kobietę na randkę do kina, to w ogóle na niej się nie poznacie! Będziecie non stop gapić się w wielki ekran przez 2 godziny i nic z tego nie wyniknie.

Randka w kinie nie umożliwia wam jakiejkolwiek rozmowy.

Dodatkowo, pobyt w kinie jest bardzo drogi.

Zapłacenie za dwa bilety oraz dodatkowe przekąski będzie Cie kosztować ponad 100zł! Dodatkowo, w ogóle jeszcze nie wiesz, czy będziesz później spotykał się z tą kobietą, więc po co wydawać aż tyle pieniędzy?

Koszty - randka w kinie

Na pierwszą randkę należy wydać jak najmniej pieniędzy, ponieważ to tylko rozmowa rozpoznawcza! Nie chcesz chyba tracić swoich ciężko zarobionych pieniędzy na randkę z kobietą, która okazać się może nieodpowiednia dla Ciebie?

Nie nawołuję tutaj do skąpstwa czy chytrości. Możesz i nawet musisz przeznaczać pieniądze na randki, jednak na samym początku musisz sprawdzać czy kobieta w ogóle nadaję się do jakiegokolwiek związku!

Jeżeli będziesz cały czas zabierał dziewczyny na randki do kina, to przy kilku pierwszych randkach w ciągu miesiąca wydasz mnóstwo pieniędzy!

Kobieta może Cię wykorzystać

Dodatkowo, zdarza się także sytuacja w której kobieta wykorzystuje mężczyznę i idzie z nim do kina tylko po to by zobaczyć nowy film za darmo!

Randa w kinie to okazja dla wielu kobiet na darmowy seans!

Potem okazuje się, że kobieta już nie chce się spotykać i całkowicie olewa faceta.

Koleś wydał mnóstwo pieniędzy na nią, a ona potem nie chce się z nim spotykać.

Sam byłem świadkiem takiej sytuacji.

Mój kumpel chciał poderwać koleżankę z pracy. Próbował to robić podczas pracy oraz cały czas do niej pisał, ale ona nie za bardzo mu w tym pomagała. Postanowił więc zaprosić ją do kina. Sam nie był do końca zdecydowany i zapytał się ją na jaki film chce iść. Dziewczyna zaproponowała, że pójdą razem na Nowe Oblicze Greya! Wybrali się tam razem i obejrzeli wyżej wspomniany film. Niestety, po tej randce kobieta przestała odzywać się do tego faceta. Ona po prostu chciała obejrzeć najnowszy film, a on był zwyczajnym chłopcem na posyłki, które zrealizował jej pragnienie. Dziewczyna obejrzała za darmo film, a gość stracił mnóstwo pieniędzy i nerwów!

To bardzo częsta sytuacja! Nie daj się nabrać na takie randki.

Gdzie iść na pierwszą randkę?

Randka w kawiarni

Najlepszym wyjściem jest randka w kawiarni lub spacer po przyjemnym i miłym miejscu.

Podczas takiego godzinnego spotkania będziesz miał okazję dobrze się zaprezentować oraz sprawdzisz, czy kobieta jest warta kolejnych randek.

Dodatkowo, zaoszczędzisz swoje pieniądze, które będziesz mógł zainwestować w randki z kobietami, które przeszły już “spotkanie zapoznawcze” i są warte Twojego czasu.

Randka w kinie to dobry pomysł na randkę ze stałą dziewczyną. Jeżeli jednak poznajesz kobietę, zdecyduj się na coś innego.

Pierwsza randka w kinie to zły pomysł

Jak widzisz – randka w kinie to nieodpowiedni pomysł na pierwsze spotkanie z nową dziewczyną.

To bardzo drogi, niepewny i ryzykowny sposób na randkę. Z pewnością lepiej już spotkać się z dziewczyną w kawiarni lub w parku, poznać jej osobowość i ocenić czy dziewczyna ma potencjał na kolejne spotkania.

Na randki w kinie przyjdzie czas podczas stałego związku!

Nie zapomnij odwiedzić mojej strony na Facebooku, gdzie na bieżąco będziesz informowany o wszelkich nowościach dotyczących strony.

Dołącz do nas na Facebooku!

Będzie mi niezmiernie miło, jeżeli docenisz moją pracę poprzez udostępnienie mojej strony znajomym oraz skomentowanie artykułu. Pokaż mi, że moja praca nie idzie na marne!

Pozdrawiam oraz życzę powodzenia w relacjach damsko-męskich

Artur – udanyzwiazek.pl

Pierwsza randka w kinie – dlaczego to zły pomysł?
5 (100%) 1 głosów