Jak utrzymać związek z dziewczyną? Oto 5 wartościowych rad dla mężczyzn w związkach!

50 uniwersalnych zasad relacji damsko-męskich, o których powinien wiedzieć każdy mężczyzna!

Poderwanie dziewczyny i zbudowanie związku nie należą do najtrudniejszych rzeczy na świecie. Wystarczy nam trochę dobrej gadki, odrobinę świeżości i mamy relację romantyczną z dziewczyną! Znacznie większe problemy zaczną pojawiać się znacznie później, a właściwie podczas trwania Waszego związku. Jak utrzymać związek z dziewczyną i uniknąć rozstania? Wbrew pozorom, nie jest to proste zadanie i wymaga od nas pewnego poświęcenia. Jeżeli chcesz utrzymać obecny związek z dziewczyną, dobrze trafiłeś! W niniejszym wpisie przedstawię Ci 5 wartościowych rad, które pozwolą Ci rozwijać zainteresowanie kobiety oraz zapobiegać ewentualnemu rozstaniu!

Twój związek może skończyć się na dwa sposoby

Zanim przejdziemy do konkretnych rad i wskazówek, chciałbym abyś zdał sobię sprawę z jednej bardzo ważnej rzeczy:

Twój związek z kobietą może skończyć się na dwa sposoby – albo rozstaniem albo jeszcze większym sformalizowaniem.

Niezależnie od Twoich poczynań, Twoja relacja z kobietą może skończyć się bolesnym rozstaniem lub większym zaangażowaniem w postaci narzeczeństwa, ślubu czy też relacji po grobową deskę.

Miej z tyłu głowy to, że zawsze masz szansę na rozstanie! Zawsze! Gdy będziesz odpowiednio dbał o zainteresowanie kobiety, szansa na takie rozstanie jest bardzo mała. Niemniej jednak, możliwość rozstania jest nadal w grze!

Nic w naszym życiu nie jest dane na stałe! Dlatego też, jeżeli uważasz że deklaracje miłości i jakieś obietnice zagwarantują Ci udaną i satysfakcjonującą relację, to życzę powodzenia. Z takim nastawieniem, możesz się nieźle zaskoczyć. Zwłaszcza, gdy Twoja kobieta po prostu kopnie Cię w dupsko i nic nie zrobi sobie z pięknych słówek czy złożonej przysięgi.

Jeżeli o związek nie będziesz dbał, to sam prosisz się o rozstanie

Relacje romantyczne się rozpadają. Z pewnością masz tego świadomość. Rozpadają się świeże relacje, kilkuletnie związki, a także małżeństwa z dużym stażem. Nie ma co do tego reguły.

Jeżeli mężczyzna za bardzo nie interesuje się zainteresowaniem romantycznym kobiety, to zdaje się na losowość. Brak odpowiednich działań czy rozeznania w temacie prowadzi własnie do rozstania!

Jak utrzymać związek z dziewczyną? Oto 5 wartościowych wskazówek!

Nikt o zdrowych zmysłach nie chce rozstania z kobietą, którą szczerze kocha. Dlatego też, przygotowałem dla Ciebie 5 wskazówek i porad, które pozwolą ci utrzymać związek z dziewczyną. Weź sobie je do serca i wykorzystaj w relacji

Oto 5 punktów, które pomogą Ci utrymać związek z dziewczyną:

1. Związek to nadal przestrzeń do dobrej zabawy!

Początki Waszej znajomości zapewne były pełne dobrej zabawy i zróżnicowanej rozrywki. To właśnie dlatego kobieta zakochała się w Tobie. Ona jest z Tobą w związku, ponieważ jest jej z Tobą dobrze i niesamowicie dobrze się z Tobą bawiła. Tak samo jak na początku relacji, dobra zabawa musi nadal mieć miejsce w Waszym związku.

Nie przestawaj nigdy po prostu dobrze się bawić ze swoją kobietą. Tak jak podczas pierwszych spotkań, organizujcie randki na których:

• wychodzicie na zewnątrz i np.: gracie razem w bilarda lub kręgle;
  • gotujecie razem;
  • spacerujecie;
  • chodzicie do restuaracji/kawiarnii

Dobra zabawa zabija nudę i rutynę. Ty nie chcesz rutyny i nudy w związku. Wniosek? Poświęcaj czas na wspólną zabawę, tak jak na początku relacji!

2. Dbaj o świeżość w związku

Kojarzysz może niesamowitą ekscytację związaną z robieniem nowych rzeczy? To naturalne, również i w relacjach damsko-męskich! Co do zasady, gdy robimy coś nowego i świeżego, wydaje się to nam być znacznie ciekawsze i fajniejsze. Rzeczy nowe po prostu mają w sobie coś magnetycznego. Coś, co sprawia nam większą przyjemność w życiu.

Nie opieraj się tylko na sprawdzonych i oklepanych pomysłach. Zaskakuj kobietę cały czas czymś nowym. Niech to będzie nowa aktywność, randka czy drobny upominek. Ważne abyście robili cały czas coś nowego, przeżywali różnego rodzaju emocje i doświadczali innych rzeczy.

Najgorsze co możesz zrobić to non stop siedzieć z dziewczyną w domu, oglądać z nią seriale na Netflixie i nie próbować w żaden sposób urozmaicić Waszego życia!

3. Z miłością i uczuciami można też przesadzić!

Może wydawać Ci się to niedorzeczne, ale z miłością i uczuciami też można przesadzić! Co jeszcze ciekawsze, bardzo dużo związków rozpada się własnie przez zasłodzenie relacji na śmierć.

Niektórzy faceci nie zdają sobie sprawy z tego, że ciągłe misiowanie czy komplementowanie kobiety obniża jej zainteresowanie i sprawia, że dziewczyna chce od Ciebie odpocząć!

Nieustanne wyznawanie uczuć, zbyt częste komplementy i prezenty to bardzo prosta droga do przerwy w związku lub rozstania.

Nawet Twoja ulubiona potrawa w końcu Ci się znudzi, gdy tylko będziesz jadał ją non stop! Tak samo jest ze związkiem i uczuciami. Jeżeli przesadzisz, zaczniesz sam sobie szkodzić. Chyba tego nie chcesz, prawda?

4. Mniej znaczy więcej!

Pamiętaj także, że związek to nie więzienie i nie powinniście spędzać ze sobą każdej możliwej chwili. Punkt czwarty nawiązuje pośrednio do punktu trzeciego, który wskazuje na pewną wstrzemięźliwość w wyznawaniu uczuć.

Tak samo jest z innymi sferami Waszej relacji jak obecność, częstotliwość/długość spotkań oraz kontakt między randkami.

Czasami warto jest po prostu zająć się swoimi sprawami, zatęsknić za sobą i dać sobie trochę przestrzeni. Pielęgnuj tęsknotę oraz stawiaj w związku na jakość, a nie na ilość!

Ciągła obecność i brak jakiejkolwiek przestrzeni w związku zabija romantyczne zainteresowanie. Pozwól sobie i kobiecie na odrobinę prywaty. Odpocznijcie od siebie. To z pewnością dobrze Wam zrobi.

5. Staż w związku pracuje na Twoją korzyść!

Na sam koniec, bardzo dobra wiadomość dla osób które są w związku z długim stażem. Dlaczego? Co do zasady, im dłuższy staż z wysokim zainteresowaniem kobiety, tym mniejsza szansa na rozstanie i większa więź między Wami.

To pewnego rodzaju nagroda dla mężczyzn, którzy latami dbali o swoje relacje. Jeżeli jesteś już w kilkuletnim związku, masz statystycznie mniejsze szanse na rozstanie od mężczyzn z mniejszym stażem. Rzecz jasna, o ile w tym związku dbałeś o zainteresowanie.

Im dłużej ze sobą jesteście, tym bardziej się do siebie przyzwyczajacie i tym ciężej się potem rozstać.

Niemniej jednak, nie oznacza to tego, że dziewczyna już nigdy Cię nie rzuci, a Ty nie powinieneś się już w ogóle starać!

Taka postawa prowadzi właśnie do niechybnego końca relacji. Jednak w normalnej sytuacji, gdy cały czas trzymasz rękę na pulsie, staż w związku po prostu pracuje na Twoją korzyść.

Wszystko w Twoich rękach!

Jeżeli zastanawiałeś się jak utrzymać związek z dziewczyną, teraz masz odpowiedź. Udana i satysfakcjonująca relacja to przede wszystkim wynik świadomych i przemyślanych decyzji. To relacja, którą kontrolujesz.

Skorzystaj z moich pięciu rad i zwiększ swoje szanse na sukces w relacji.

Pamiętaj, że związki kończą się zawsze na dwa sposoby:

1. Narzeczeństwem, małżeństwem lub relacją do grobowej deski.
  2. Rozstaniem!

Dołóż wszelkich starań aby akurat Twoja relacja uniknęła wariantu drugiego. Mam ogromną nadzieję, że mój wpis chociaż trochę Ci w tym pomoże.

Dołącz do męskiego grona oraz darmowy raport PDF, tak na dobry początek!

Dowiedz się jak zdobyć wartościową dziewczynę do związku, uniknąć odrzucenia oraz skutecznie poprowadzić relację do romantycznego związku.

Ponad 170 stron praktycznej wiedzy o poznawaniu kobiet, zagadywaniu, randkowaniu i relacjach damsko-męskich, które pomogą Ci zdobyć wartościową dziewczynę do związku.