Dziewczyna chce przerwy w związku – co to oznacza?

Jesteś z kobietą już pare ładnych lat, i nie wiadomo dlaczego, ona prosi Cię o przerwę? Kobieta zapewnia i przysięga Ci wierność, jednak mimo wszystko, prosi Cię o przerwę w związku. Dlaczego dziewczyna chce przerwy? Co to zwiastuje? Przerwa w relacji jest raczej zwiastunem pochmurnych dni w Waszym związku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się co dokładnie zwiastuje i co faktycznie oznacza, zapraszam Cię serdecznie do lektury mojego wpisu!

Dziewczyna chce przerwy w związku, czyli co?

Zanim przejdziemy do dokładnej analizy sytuacji, zdefiniujmy sobie po krótce o co chodzi z tą przerwą w związku. Mówiąc o przerwie, w tym artykule będę miał na myśli sytuację w której dziewczyna prosi Cię o zawieszenie Waszej relacji na jakiś określony czas. Może to być kilka tygodni, miesiąc lub jeszcze dłużej. Okres przerwy w związku nie jest aż tak ważny. Najważniejszy jest fakt, że dziewczyna chce zrobić sobie przerwę od Ciebie i Waszej relacji.

Taka przerwa w związku, oznaczać będzie oczywiście:

• brak jakiegokolwiek kontaktu;
  • zero randek i spotkań;

Jednym słowem: przerwa w związku to zawieszeniego Waszego związku na pewien czas. Skoro wiemy już czego dotyczy i jak wygląda ww. przerwa, możemy zadać sobie następujące pytania: Co to oznacza? Czy taka przerwa jest dobra dla związku?

Przerwy w związku zwiastują koniec waszej relacji!

Nie jest to optymistyczna wiadomość, ale muszę Ci to powiedzieć, ponieważ jestem tutaj, by mówić prawdę, niezależnie jaka ona jest.

Jeżeli dziewczyna chce przerwy w związku, to oznacza że chce się z Tobą rozstać. Wszystko już skończone. Usunęła Cię ze swojego serca – taka jest prawda.

Dziewczyna może Ci jeszcze mówić, że nie wie czy do końca Cię kocha, że jest to trudny wybór, że bardzo cierpi. Z jednej strony będzie Ci deklarować wielką miłość, a z drugiej wyrażać będzie wątpliwości co do tego czy jesteś tym jedynym.

Muszę się poważnie zastanowić czy chcę z Tobą być. Związek to poważna rzecz, najważniejsza w moim życiu. Odpocznijmy od siebie na kilka tygodni, muszę to przemyśleć. Nie wiem jaką decyzję mam podjąć…

Przeczytaj to kilka razy na głos. Czy Tobie takie słowa przeszłyby w ogóle przez gardło? No właśnie! Jeżeli prawdziwie kochasz swoją dziewczynę, to nie masz żadnych wątpliwości. Chcesz z nią być i tyle. Albo chcesz z nią być albo po prostu jest Ci obojętna – krótka piłka.

Jeżeli Twoja kobieta świadomie decyduje się naprzerwę w związku, zabierając sobie dobrowolnie Ciebie, Twoją obecność i Twoją czułość, to chyba coś jest nie tak, nieprawdaż? W tym momencie liczą się jej czyny, a nie słowa. Nie wierz w jej głupie wymówki!

Kobieta swoimi słowami próbuje się jakoś usprawiedliwić, by nie wyjść na bezpośrednią. Nie chce Ci powiedzieć wprost, że po prostu się jej znudziłeś lub nie chce z Tobą być.

Z kobiecego na ludzki

Pozwól że przetłumaczę Ci kilka zwrotów z języka kobiecego na język polski.

• Gdy kobieta mówi, że nie może się spotkać w najbliższym czasie, oznacza to mniej więcej to, że nie chce się z Tobą w ogóle spotkać
  • Gdy kobieta przed związkiem wypytuję się Ciebie czy ją lubisz i czy ją traktujesz poważnie, to tak naprawdę informuję Cię, że jest gotowa na związek.
  • Jeżeli kobieta mówi Ci, że nie zna na pamięć swojego numeru, to znaczy że nie chce podać Ci swojego numeru.

Jeżeli natomiast dziewczyna mówi Ci, że potrzebuje przerwy, to tak naprawdę komunikuje Ci, że…

• musi od Ciebie odpocząć!
  • jest przytłoczona związkiem i Twoim zachowaniem!
  • jej zainteresowanie jest na bardzo niskim poziomie!

Kochająca kobieta nie opuszcza

Prawda jest bardzo brutalna – kochająca kobieta nigdy nie odpuszcza!

Dziewczyna, która jest prawdziwie zainteresowana, nigdy nie będzie zastanawiać się nad tym czy z Tobą być. Ona będzie Ciebie pragnąć i będzie chciała przeżyć z Tobą całe swoje życie. Jeżeli ona będzie prawdziwie zainteresowana, to nawet przez myśl nie przejdzie jej jakikolwiek wariant przerwy w związku! Dla niej przerwa w związku, tak samo jak dla Ciebie, będzie czymś przykrym i niemiłym. No chyba, że ta dziewczyna nie będzie już Tobą zainteresowana. W takiej sytuacji, to będzie dla niej raczej przyjemność!

Dla zainteresowanej kobiety tydzień albo dwa tygodnie rozłąki to okropne cierpienie. Ona chcę Cię widzieć, chce czuć Twoją obecność. Jeżeli kobieta jest w stanie dobrowolnie zrobić sobie przerwę na kilka tygodni, to znaczy że ma Cię gdzieś.

Nie ma żadnego wytłumaczenia i wymówki na przerwy lub „tymczasowe rozstanie”. Jeżeli kobieta chcę Twojego dobra, nic jej nie powstrzyma.

Jeżeli kobieta prawdziwie Cię kocha, to będzie trwać z Tobą w najtrudniejszych chwilach Twojego życia, bez żadnych wątpliwości. Możesz zostać całkowicie sparaliżowany podczas wypadku, a kochająca kobieta Cię nie opuści i będzie Ci towarzyszyła do końca życia.

To się nazywa prawdziwa miłość.

Dlaczego dziewczyna prosi o przerwę?

Przyczyną może być sama toksyczna kobieta i jej ujemne zainteresowanie od samego początku relacji. Bardzo często jednak, winni jesteśmy my – mężczyźni!

Co zatem robimy źle?

Przesładzamy związek i przytłaczamy swoją osobą dziewczynę.

Nie zrozum mnie źle, ale nawet w najlepszym na świecie związku musi być trochę przestrzeni i czasu dla siebie. Gdy jest nas za dużo w związku, kobieta już nie może wytrzymać i rzyga już naszymi uczuciami. Za dużo komplementujemy, misiujemy i słodzimy. Kobieta czuję się przytłoczona i ucieka. W związku powinien być też czas na inne rzeczy jak własne hobby i odrobinę tęsknoty. Jeżeli tego nie dostarczymy do własnej relacji, to bardzo prawdopodobne, że po prostu przejemy się kobiecie. Pamiętaj! „Co za dużo, to i świnia nie zje!”

Zobacz jakie to było proste na początku znajomości:

Rzadko się spotykaliście i mało o sobie wiedzieliście. Tęskniliście za sobą oraz robiliście ekscytujące rzeczy. Dostarczałeś kobiecie emocji i dawkowałeś samego siebie po kawałeczku. Wszystko było w porządku. Teraz przesadziłeś i przejadłeś się kobiecie.

Tak samo jest ze wszystkim w naszym życiu. Z pewnością masz jakąś ulubioną potrawę, np:. hamburgera. Jeżeli będziesz go jadł całymi dniami przez kilka miesięcy, to w końcu tak ci on zbrzydnie, że już nigdy nie włożysz go do ust.

Zapewne było też tak z Twoją dziewczyną. Za często się spotykaliście, nie robiliście nic ciekawego, cały czas się nudziliście i robiliście to samo. Gdy nie dajemy kobiecie wolnej przestrzeni, ona dusi się w związku i ucieka od nas.

Sam miałem z tym do czynienia!

Ja sam miałem do czynienia z podobną sytuacją. Randkowałem z pewna kobietą i na spotkaniach robiliśmy cały czas to samo – tylko siedzieliśmy i rozmawialiśmy na nudne tematy. Dodatkowo, między spotkaniami często pisaliśmy, przez co zupełnie zabijałem jakąkolwiek tęsknotę i nowość. Dziewczyna na samym początku, była mną bardzo zainteresowana i cały czas mnie goniła. Jednak ja swoim zachowaniem, kompletnie zabiłem jej romantyczne zainteresowanie moją osobą! Zapewne domyślasz się jak to się skończyło…

… dziewczyna przestała się do mnie odzywać oraz nie przychodziła na spotkania.

Znudziłem się jej i otrzymałem dwuletni okres przerwy. Dziewczyna po tym czasie się odezwała, ponieważ rozstała się z chłopakiem i nie miała z kim iść na studniówkę. Sam powrót po przerwie nie trwał zbyt długo. Dziewczyna, gdy tylko dostała to co chce, kopnęła mnie w dupę i znów zdecydowała się na przerwę – tym razem jednak na permamentą!

Przerwa w związku nie zwiastuje nic dobrego!

Dziewczyna chce przerwy w związku? Ona proponuje Ci wstrzymanie relacji na kilka tygodni tygodni/miesięcy? Niestety, ale jej zachowanie nie zwiastuje niczego dobrego i oznacza, w najlepszym przypadku, jej bardzo niskie zainteresowanie.

Jeżeli dziewczyna z własnej woli decyduje się na przerwę w związku, to coś musi być nie tak! Gdyby dziewczyna była Tobą faktycznie zainteresowana, to chciałaby się z Tobą jak najczęściej spotykać i cały czas przy Tobie być. Jej przez myśl nie przeszedłby jakikolwiek wariant rozstania czy też przerwy. Jeżeli ona jednak tej przerwy potrzebuje, to jest bardzo źle.

Czym to się może skończyć?

Najczęściej, takie przerwy kończą się w dalszej perspektywie rozstaniem i rozpadem związku. Niestety, ale dziewczyna, prosząc o przerwę…

• robi sobie przedpole do tego, aby w tym czasie znaleźć sobie związkowe zastępstwo;
  • lub po prostu ucieka od Ciebie, by choć na chwilę, odetchnąć od Waszego związku;

Gdy ona znów wróci do Ciebie po przerwie i znów dozna przytłoczenia z Twojej strony, zapewne rożważy rozstanie. Dlatego też, jeżeli zainteresowanie Twojej kobiety nie jest do końca zabite, walcz o relację. Daj jej więcej przestrzeni, postaw na jakość i spraw, by ponownie poczuła wobec Ciebie tęsknotę i ekscytację.

W przeciwnym wypadku, narażasz swój związek na rozpad.

Pozycja obowiązkowa dla każdego faceta w związku. Dzięki tej książce będziesz gotowy na wszystko w swojej relacji romantycznej, a pojęcia takie jak rozstanie czy brak zainteresowania będą Ci niestraszne!