Dziewczyna chce przerwy

Dziewczyna chce przerwy w związku – co to oznacza?

Jestem już z dziewczyną 2 lata. Dobrze nam się powodziło. Spełniałem jej każde życzenie i byłem na każde zawołanie. Kochałem ją z całych sił, dałem jej mnóstwo miłości, opieki i uwagi. Teraz ona mówi, że nie wie co czuję i chce przerwy w związku. Co to oznacza? Czy coś zrobiłem źle?

Przerwy w związku zwiastują koniec waszej relacji!

Nie jest to optymistyczna wiadomość, ale muszę Ci to powiedzieć, ponieważ jestem tutaj, by mówić prawdę, niezależnie jaka ona jest.

Jeżeli dziewczyna chce przerwy w związku, to oznacza że chce się z Tobą rozstać. Wszystko już skończone. Usunęła Cię ze swojego serca – taka jest prawda.

To już jest koniec relacji.

Dziewczyna może Ci jeszcze mówić, że nie wie czy do końca Cię kocha, że jest to trudny wybór, że bardzo cierpi. Z jednej strony będzie Ci deklarować wielką miłość, a z drugiej wyrażać będzie wątpliwości co do tego czy jesteś tym jedynym.

Muszę się poważnie zastanowić czy chcę z Tobą być. Związek to poważna rzecz, najważniejsza w moim życiu. Odpocznijmy od siebie na kilka tygodni, muszę to przemyśleć. Nie wiem jaką decyzję mam podjąć…

Przeczytaj to kilka razy na głos. Czy Tobie takie słowa przeszłyby w ogóle przez gardło? No właśnie…

Jeżeli prawdziwie kochasz swoją dziewczynę, to nie masz żadnych wątpliwości. Chcesz z nią być i tyle. Albo chcesz z nią być albo po prostu jest Ci obojętna – krótka piłka.

Kobieta tymi słowami próbuje się jakoś usprawiedliwić, by nie wyjść na bezpośrednią. Nie chce Ci powiedzieć wprost, że po prostu się jej znudziłeś lub nie chce z Tobą być.

Kobiety nie są bezpośrednie. W 90% przypadków nigdy nie powiedzą Ci czegoś wprost. Niestety, ale będziesz musiał nauczyć się interpretować komunikaty, jakie będzie wysyłać Ci w niebezpośredni sposób.

Z kobiecego na ludzki

Pozwól że przetłumaczę Ci kilka zwrotów z języka kobiecego na język polski.

• Gdy kobieta mówi, że nie może się spotkać w najbliższym czasie, oznacza to mniej więcej to, że nie chce się z Tobą w ogóle spotkać
  • Gdy kobieta przed związkiem wypytuję się Ciebie czy ją lubisz i czy ją traktujesz poważnie, to tak naprawdę informuję Cię, że jest gotowa na związek.
  • Jeżeli kobieta mówi, że potrzebuje czasu, oznacza to że wykreśliła Cię ze swojego serca i nie jest już Tobą zainteresowana.

Kochająca kobieta nie opuszcza

Powtórzę to jeszcze raz – kochająca kobieta nie opuszcza.

Kochająca kobieta nie chce przerwy.

Dziewczyna, która jest prawdziwie zainteresowana, nigdy nie będzie zastanawiać się nad tym czy z Tobą być. Ona będzie Ciebie pragnąć i będzie chciała przeżyć z Tobą całe swoje życie.

Dla zainteresowanej kobiety tydzień albo dwa tygodnie rozłąki to okropne cierpienie. Ona chcę Cię widzieć, chce czuć Twoją obecność. Jeżeli kobieta jest w stanie zrobić sobie przerwę na kilka tygodni, to znaczy że ma Cię gdzieś.

Nie ma żadnego wytłumaczenia i wymówki na przerwy lub “tymczasowe rozstanie”. Jeżeli kobieta chcę Twojego dobra, nic jej nie powstrzyma.

Jeżeli kobieta prawdziwie Cię kocha, to będzie trwać z Tobą w najtrudniejszych chwilach Twojego życia, bez żadnych wątpliwości. Możesz zostać całkowicie sparaliżowany podczas wypadku, a kochająca kobieta Cię nie opuści i będzie Ci towarzyszyła do końca życia.

To się nazywa prawdziwa miłość.

Dlaczego przerwy?

Przyczyną może być sama kobieta, lecz bardzo często winni jesteśmy my, mężczyźni.

Co zatem robimy źle?

Przesładzamy związek i przytłaczamy swoją osobą dziewczynę.

Nie zrozum mnie źle, ale nawet w najlepszym na świecie związku musi być trochę przestrzeni i czasu dla siebie. Gdy jest nas za dużo w związku, kobieta już nie może wytrzymać i rzyga już naszymi uczuciami. Za dużo komplementujemy, misiujemy i słodzimy. Kobieta czuję się przytłoczona i ucieka.

W związku powinien być też czas na inne rzeczy jak własne hobby i odrobinę tęsknoty.

Zobacz jakie to było proste na początku znajomości:

Rzadko się spotykaliście i mało o sobie wiedzieliście. Tęskniliście za sobą oraz robiliście ekscytujące rzeczy. Dostarczałeś kobiecie emocji i dawkowałeś samego siebie po kawałeczku. Wszystko było w porządku. Teraz przesadziłeś i przejadłeś się kobiecie.

Nuda to największy zabójca związków!

Jak często spotykać się z dziewczyną? Optymalna ilość spotkań w związku!

Tak samo jest ze wszystkim w naszym życiu. Z pewnością masz jakąś ulubioną potrawę, np:. hamburgera. Jeżeli będziesz go jadł całymi dniami przez kilka miesięcy, to w końcu tak ci on zbrzydnie, że już nigdy nie włożysz go do ust.

Zapewne było też tak z Twoją dziewczyną. Za często się spotykaliście, nie robiliście nic ciekawego, cały czas się nudziliście i robiliście to samo.

Gdy nie dajemy kobiecie wolnej przestrzeni, ona dusi się w związku i ucieka od nas.

Też tak miałem. Randkowałem z pewna kobietą i na spotkaniach robiliśmy cały czas to samo – tylko siedzieliśmy i rozmawialiśmy na nudne tematy. Dodatkowo, między spotkaniami często pisaliśmy, przez co zupełnie zabijałem jakąkolwiek tęsknotę i nowość. Chyba nie muszę Ci mówić jak to się skończyło…

… dziewczyna przestała się do mnie odzywać oraz nie przychodziła na spotkania.

Znudziłem się jej i otrzymałem dwuletni okres przerwy. Dziewczyna po tym czasie się odezwała, ponieważ rozstała się z chłopakiem i nie miała z kim iść na studniówkę, więc…

Chciała odnowić znajomość ze mną

Dziewczyna bez partnera na studniówce… Słaba sytuacja!

Postanowiła więc znaleźć sobie jelenia, który będzie jej towarzyszył. Bardzo szybko jednak zmieniła swoje zdanie, gdy okazało się, że w okolicy znalazł się atrakcyjniejszy facet.

Dziewczyna anulowała zaproszenie oraz dała mi jakąś wymówkę, że nie wie czy w ogóle na imprezie będzie.

Pamiętasz moją zasadę?

Kobiety nigdy nie są bezpośrednie

Tak naprawdę to ta dziewczyna powiedziała mi:

Słuchaj… Znalazłam sobie fajniejszego faceta więc nie jesteś mi potrzebny. Jak znów nie będę miała odpowiedniego adoratora, to do Ciebie wrócę

Nie daj się nabrać!

Gdy kobieta będzie mówić, że chce wrócić po przerwie, to oznacza że jesteś zawodnikiem rezerwowym. Rzuci Cię przy najbliższej okazji, więc lepiej już samemu to zakończyć – nie ma się co męczyć.

Więcej o powrotach dziewczyny napisałem w artykule o powrotach. Zobacz jak zachowują się dziewczyny i dlaczego wracają po rozstaniu:

Kobieta wraca po rozstaniu - dlaczego to ściema?

Nie powtórz tego kolejny raz

Aby ten problem nigdy się już nie powtórzył, odpowiedzialnie potraktuj kolejny związek i miarkuj swoje uczucia w stosunku do kobiety.

Co za dużo to niezdrowo!

Czytaj mojego bloga oraz udzielaj się w naszej męskiej społeczności. Jeżeli będziesz świadomie prowadził związek, kobieta nigdy nie poprosi o przerwę.

Dołącz już teraz i weź odpowiedzialność za swoje życie!

Dołącz do nas na Facebooku!

Zdarzyła Ci się taka sytuacja? Przesłodziłeś swój związek?

Podziel się swoją historią w komentarzu!

Dziewczyna chce przerwy w związku – co to oznacza?
5 (100%) 3 głosów

10 thoughts on “Dziewczyna chce przerwy w związku – co to oznacza?

1. Miałem dokładnie to samo dziewczyna chciała przerwy i wyjechała na wakacje. Potem okazało się ze z innych kolesiem
    Wybaczyłem jej to a ona cały czas mnie oszukiwała, w koncu sie rozstaliśmy i znowu bylosmy razem. mowila ze kocha a pozniej powiedziała ze nie pasujemy do siebie i poleciala do innego
    Przykre jak tak mozna robic :((((

1. Podręcznikowy przykład – dziewczyna zastanawia się nad związkiem oraz jednocześnie szuka zastępstwa na boku. Warto w takich sytuacjach być silnym i nie dawać się nabrać na miłe słówka i wyznania miłości – one nie znaczą nic!
      Najważniejsze są zachowania kobiety. Jeżeli czyny kobiety przeczą jej słowom, to znaczy że Cię oszukuję i mówi tylko by Cię uspokoić.
      Wyciągnij z byłego związku wnioski i zabezpiecz się na przyszłość – dość już niepewności w relacji!

2. Rany. Mam wrażenie, że pchasz wszystko do jednego worka i To jest wręcz denerwujące. Nie, nie mam takiej sytuacji, ale sypiąc za duże ogolniki pakujesz ludziom w głowach trochę. Myślę, że o ile przeważnie możesz mieć rację, to w wielu poważnych I zawiłych relacjach po prostu psujesz ludziom w głowach

1. Jeżeli chodzi o sytuacje z przerwą w związku, to w 99% przypadków tak właśnie jest. Szczerze zainteresowana kobieta nigdy nie poprosi o przerwę – nie ma mowy nawet o takich myślach. Jest to denerwujące, ale taka jest prawda. Nie jestem tutaj po to, by schlebiać ludziom i pisać to co chcą przeczytać. Istnieją wyjątkowe przypadki ale jest to sytuacja jedna na milion.
      Kobieta, która jest sprzeczna wewnętrznie i mówi, ze cię kocha i chce przerwy w związku, oszukuje Cię.
      Jeżeli naprawdę podobałaby Ci się kobieta, to poprosiłbyś o przerwę? Zaryzykowałbyś jej stratę? Takie zachowanie jest nielogiczne i pokazuje prawdziwe oblicze drugiej osoby.
      Nie psuje ludziom w głowach. Po prostu mówię jak jest.
      Inni specjaliści w tej dziedzinie specjalnie kłamią i obiecują, ze jak kupią materiał za 200 złotych to dziewczyna wróci do nich na kolanach i będzie pięknie. Właśnie tak nie jest – prawda jest inna.
      Niezależnie od tego jaka jest, ja będę ją przekazywał.

2. Te porady sa naprawde wartosciowe. Jest tylko maly problem. Kiedy ktos ma pierwsza stycznosc z tymi materialami ( mowie to na swoim przykladzie) to moze popasc ze skrajnosci w skrajnosc, tzn wrecz ignorowac kobiety i okazywac im zbyt malo zainteresowania. Ja tak mialem czytajac bardzo podobne porady kogos innego (nie jest ciezko go znalezc, Artur bedzie wiedzial kto to, ale ja nie chce podawac). Dopiero po pewnym czasie zobaczylem, ze porady serio sa zgodne z prawda, tylko nie rozumialem ich w 100% wlasciwie. Ale akurat z tym artykulem zgadzam sie w zupelnosci i ciezko go zle zrozumiec. Gorzej jest jak masz np artykul ze masz sie spotykac z dziewczyna raz na 7 dni i panikujesz co zrobic jak mozesz sie spotkac tylko po 5 dniach albo po 2 tygodniach :). Z tego typu rzeczami mialem problemy przy pierwszej stycznosci z materialami.

1. Dokładnie – popadanie w skrajności w większości przypadków daje złe rezultaty i nie chodzi mi tutaj tylko o relacje damsko-męskie.
        Doskonale rozumiem, iż niektóre prawa na samym początku mogą wydawać się nieco dziwaczne i hardcorowe, ale tak już jest na początku. Jesteśmy przyzwyczajeni do zupełnie innych wzorców postępowania i gdy ścieramy swój światopogląd z czymś innym, to ciężko jest przyjąć to do siebie.
        Jednak im więcej wchodzimy w ten temat, tym bardziej wydaje się to być sensowne i logiczne. Problem jest jednak z ludźmi, którzy kurczowo trzymają się swojej “bajki” i nie docierają do nich żadne argumenty. Cóż… Jeżeli tak chcą, to jest to ich wolny wybór 😉

3. No nie wiem…
    Może dziewczyna chce po prostu odpocząć od związku i potem wrócić normalnie?

1. Dobrze to określiłeś… 😉
      DZIEWCZYNA CHCE ODPOCZĄĆ – od czego? Czy ktoś ja zmęczył?
      To jest właśnie główna przyczyna przerwy w związku! Mężczyźni przytłaczają kobiety i męczą je w związku. Dziewczyna dusi się w relacji i musi się jakoś uwolnić z tego jażma.
      Dlatego tez nie polecam być na każde zawołanie kobiety – trzeba dać sobie trochę wolnego, związek potrzebuje przestrzeni.
      Chęć przerwy w związku nie bierze się z dnia na dzień. Kobieta nabiera do nas coraz więcej niechęci i w końcu decyduje się na krok, jakim jest przerwa w związku.

1. Kobieta chce odpocząć od związku z facetem, z którym obecnie jest. Facet kompletnie zawalił i zniechęcił kobietę do siebie.
        Nie oznacza to, że nie chce związku w ogóle. Bardzo często kobieta chce po prostu innego chłopaka, ponieważ ten stary już jest zbrzydł i nie ma już siły z nim być.
        Gdy dziewczyna chce przerwy, to niekoniecznie musi mieć już innego faceta. Może jeszcze go nie znaleźć, ale zapewne będzie go szukać.
        Przerwa w związku to sygnał, iż kobieta ma nas dość i przygotowuje się do ucieczki.