Jak często spotykać się z dziewczyną? Optymalna ilość spotkań w związku!

50 uniwersalnych zasad relacji damsko-męskich, o których powinien wiedzieć każdy mężczyzna!

Jak często spotykać się z dziewczyną w związku aby jej się nie znudzić i utrzymywać świeżość w związku? Każda relacja potrzebuję trochę przestrzeni i tęsknoty. Codzienne spotkania, nawet bardzo ekscytujące i ciekawe – prędzej czy później się znudzą oraz będą negatywnie wpływać na jakoś waszego związku.

Dlaczego to takie ważne?

Nawet najlepsza relacja na świecie będzie potrzebować odrobiny tęsknoty i świeżości. Tak już zostaliśmy zbudowani, że rzeczy, które non stop powtarzamy stają się dla nas rutyną i zaczynamy je mniej szanować.

Na samym początku w związku wszystko jest fascynujące. Kobieta chce nas widzieć cały czas, a na randkach nie brakuje nam zajęć i zawsze jest ciekawie.

Stan ten niestety – nie będzie trwał wiecznie.

5 błędów mężczyzn, które prowadzą do rozstania.

Przyjdzie taki czas, w którym zaczniecie już mniej ekscytować się waszymi spotkaniami oraz wasza relacja wpadnie w rutynę.

Będziecie cały czas leżeć na łóżku oraz oglądać telewizję lub spacerować po parku.

Jeżeli będziesz spotykać się z dziewczyną codziennie, to pomysły na randkę w końcu Ci się skończą!

Gdy dasz kobiecie troszkę odpocząć i zatęsknić, to jakoś waszego związku automatycznie się zwiększy. Kobieta będzie:

• uradowana Twoim widokiem
  • częściej uśmiechać się do Ciebie
  • niecierpliwie czekać na kolejne spotkanie
  • bardziej Cię szanować

Dzięki odpowiedniej ilości spotkań, będziesz mógł utrzymać wysoki poziom zainteresowania kobiety przez cały związek!

Jeżeli uwiesisz się na szyi dziewczyny i będziesz na jej każde zawołanie, to kobieta będzie tracić zainteresowanie do Ciebie i może poprosić Cię o przerwę w związku.

Dziewczyna chce przerwy w związku – co to oznacza?

Jak często spotykać się z dziewczyną?

Zalecam spotykać się 2 razy w tygodniu, z uwzględnieniem przerwy pomiędzy poszczególnymi spotkaniami.

Dla przykładu, spotkaj się z kobietą raz w dzień roboczy (wtorek) oraz raz w weekend. (sobota)

Kilka dni przerwy między spotkaniami da wam trochę odetchnąć oraz nabrać chęci na kolejne randki.

Jeżeli chodzi o spotkania, to polecam planować każdą randkę:

• określ ile czasu spędzicie ze sobą. Według mnie 4-5 godzin na spotkanie jest wystarczające. Nieraz, gdy kobieta tego chce, możesz wydłużyć spotkania. Jednak nie przesadzaj! Długie spotkania potrafią być baaardzo nudne, tego chcemy uniknąć.
  • nie piszcie ze sobą miedzy spotkaniami. Dzięki temu będziecie mieć więcej tematów do rozmowy na randce oraz jeszcze bardziej za sobą zatęsknicie!
  • zaplanuj aktywności na waszym spotkaniu. Dla przykładu, zróbcie w domu razem sobie obiad oraz go zjedzcie. Potem zaś idźcie na spacer do parku, a na samym zróbcie sobie wycieczkę rowerową.

Jeżeli szukasz pomysłu na randkę, zajrzyj do tych wpisów:

Baw się dobrze – 10 pomysłów na randki z dziewczyną.

Randka w domu – 7 pomysłów na udane spotkanie.

Unikaj spotkań po rząd! Zawsze pomiędzy spotkaniami powinien być okres na tęsknotę oraz odświeżenie relacji.

Co robić między spotkaniami?

Zajmij się czymś! Rozwijaj swoje pasje i zainteresowania, uprawiaj jakiś sport lub chodź na siłownię.

Jeżeli będziesz się czymś zajmował, to automatycznie będziesz miał mnóstwo tematów do rozmowy z kobietą. Dodatkowo, możesz kiedyś zabrać kobietę na siłownię oraz pokazać jej ćwiczenia.

Związek to nie więzienie! Nadal masz przecież znajomych, z którymi możesz wyjść na piwo lub do kina. Pozwól na to samo swojej kobiecie oraz rozwijajcie się cały czas w innych sferach życia.

Nie zaniedbuj innych, równie ważnych sfer życia podczas związku!

Po to właśnie masz czas wolny między spotkaniami, aby zająć się swoimi sprawami.

Co jeżeli mieszkamy razem?

Jeżeli mieszkasz już razem z dziewczyną, to te zasady nadal obowiązują.

Cały czas musisz troszczyć się o pozytywną tęsknotę i pozytywne emocje w związku.

Nadal musisz spotykać się z dziewczyną – randki to Twój obowiązek!

Nadal też musisz pielęgnować tęsknotę i świeżość w relacji! Będziesz musiał wychodzić częściej z domu oraz unikać swojej żony, abyście mogli za sobą zatęsknić.

Pielęgnowanie związku to ciężka praca, ale wszelkie poświęcenie na rzecz relacji jest tego warte!

Nie pozwól rutynie wkraść się do Twojego związku!

Ogranicz spotkania ze swoją dziewczyną do optymalnej ilości oraz ciesz się ze świeżości w Twojej relacji. Pamiętaj o uniwersalnej zasadzie, która dotyczy nie tylko związków:

Co za dużo to niezdrowo!

Dołącz do męskiego grona oraz darmowy raport PDF, tak na dobry początek!

Podziel się artykułem ze znajomymi:

Share on whatsapp

Dowiedz się jak zdobyć wartościową dziewczynę do związku, uniknąć odrzucenia oraz skutecznie poprowadzić relację do romantycznego związku.

Ponad 170 stron praktycznej wiedzy o poznawaniu kobiet, zagadywaniu, randkowaniu i relacjach damsko-męskich, które pomogą Ci zdobyć wartościową dziewczynę do związku.