Jak zacząć związek? Kiedy zapytać oraz jak to zrobić.

Jak zacząć związek z dziewczyną? Odpowiedź na to pytanie nie jest tak oczywista jak mogłoby się wydawać. Wielu mężczyzn za szybko pyta o związek, czym wystraszają dziewczynę i zaprzepaszczają szansę na udaną relację. W poniższym artykule rozwieję wszelkie wątpliwości dotyczące rozpoczęcia związku romantycznego z kobietą. Zapraszam do lektury!

Jak zacząć związek?

Jak zacząć związek z dziewczyną?

Gdy już spotykasz się z dziewczyną, po kilku spotkaniach dochodzi do momentu, w którym Ty zaczynasz zastanawiać się nad Waszą przyszłością. Ty jesteś już gotowy na związek i kombinujesz jak do tego doprowadzić. Chcesz z nią już być i ciągle rozmyślasz jak zacząć związek.

Co w takiej sytuacji robią najczęściej mężczyźni?

Bardo często, gdy nie wiemy co robić, sięgamy po najbliższe i najpopularniejsze wzorce. W takim wypadku, sięgamy niestety po wzorce i schematy zachowań z telewizji i popkultury.

Dlaczego niestety?

Telewizja oraz popkultura pokazują wypaczony i nierealny obraz tworzenia związków.

Według tej wizji:

• należy zacząć związek już na pierwszej randce;
  • trzeba przynieść kwiatki i prezenty na pierwsze spotkanie;
  • trzeba wyznawać uczucia kobiecie po pierwszych dniach znajomości;
  • jeśli to możliwe, iść ze sobą do łóżka na pierwszej randce;

Zachowania te są WIELCE NIEWSKAZANE i zupełnie rujnują Twoją męskość i tajemniczość.

Kształtowanie się relacji damsko-męskich jest znacznie bardziej skomplikowane i podlega pewnym prawom i zasadom. Powyższe zachowania może i działają, ale tylko i wyłącznie w filmach romantycznych i dziełach fikcyjnych. Rzeczywistość jest zupełnie inna. Aby rozpocząć związek z kobietą, musicie mieć obydwoje do siebie zaufanie i pewien staż w postaci romantycznych randek. Jak zapewne się domyślasz, powyższych rzeczy nie uda Ci się pozyskać po kilku pierwszych spotkaniach.

Aby sobie wspólnie zaufać i nabrać pewności co do przyszłego związku, potrzebować będziecie czasu.

Jak zacząć związek? Zapytać o chodzenie?

Wrócmy jednak do sposobów rozpoczęcia związku. Jednym z najbardziej popularnych sposobów na rozpoczęcie związku jest tzw. pytanie o chodzenie.

Mężczyzna w takiej sytuacji przyjmuję postawę proszącą i po prostu w otwarty sposób pyta się dziewczyny:

• Zostaniesz moją dziewczyną?
  • Będziesz ze mną chodzić?
  • Chcesz ze mną być razem?

Nie wiem jak Tobie, ale mi takie teksty kojarzą się z podstawówką i miłosnymi rozterkami małych dzieci. Dlatego też, nie polecam Ci tego sposobu przynajmniej z dwóch bardzo ważnych powodów. Po pierwsze, takie podejście stawia Cię w pozycji osoby proszącej i jednocześnie wystawia Cię na odrzucenie. Po drugie, pytając dziewczynę o związek, nie mamy pewności czy dziewczyna na ten związek jest gotowa.

Jak zatem zacząć związek? Już do tego przechodzę!

Jak zacząć związek bez proszenia i pytania?

Kiedy zacząć związek?

Jeżeli masz nie pytać bezpośrednio o związek, to co masz w ogóle robić? Odpowiedź jest bardzo prosta: Nie rób nic oraz poczekaj na kobietę!

Po prostu z nią randkuj, dobrze się baw i w żaden sposób nie sugeruj jej romantycznego związku.

To najbezpieczniejszy oraz najlepszy sposób! Jeżeli za szybko wylecisz ze związkiem, kobieta się wystraszy i Ci ucieknie! My mężczyźni bardzo szybko się zakochujemy – kobiety potrzebują na to trochę więcej czasu.

Zawsze czekaj na dziewczynę. Kobiety dłużej się zakochują, potrzebują do Tego czasu. W momencie, gdy my już chcemy z nią być na wyłączność, ona dopiero zaczyna się nad tym zastanawiać. Tak samo jest z innymi kamieniami milowymi w związku jak pierwsze współżycie, zaręczyny czy ślub. Daj czas kobiecie oraz nie przytłaczaj ją swoimi zapędami!

Zbyt szybkie i nachalne ciśnienie na związek prowadzi do zabicia zainteresowania dziewczyny. Kobiety potrzebują więcej czasu na zakochanie się w nas. Jeżeli jej tego czasu nie dasz, to bardzo możliwe, że zaprzepaścisz okazję na stworzenie związku z tą dziewczyną.

Z podobną sytuacją miał do czynienia mój znajomy:

Szalała za nim pewna dziewczyna. Na początku znajomy nie zwracał na nią uwagi, jednak w pewnej chwili dał jej szansę. Kobieta go goniła i zabiegała o jego uwagę. Po dwóch spotkaniach, chłopak się już w niej zakochał i zaczął strasznie cisnąć na związek. Role diametralnie się odwróciły! Chłopak mocno się starał, a dziewczyna się przestraszyła i straciła zainteresowanie.

Do związku nie doszło, ale mogło dojść! Wystarczyłaby odrobina cierpliwości…

Już znacznie lepiej przesadzić w drugą stronę.

Lepiej jest, gdy będziesz bardziej tajemniczy i enigmatyczny niż gdybyś miał być zdesperowanym oraz napalonym na związek chłopcem!

Zobacz różnicę:

• Gdy jesteś tajemniczy, kobieta coraz bardziej Cię pragnie i chcę Cię rozgryźć.
  • Gdy ostro ciśniesz na związek, kobieta zaczyna uciekać i musisz ją gonić!

Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł! Zamiast desperacko pytać o związek, poczekaj do momentu aż kobieta na ten związek będzie gotowa.

Kiedy kobieta jest gotowa na związek?

Tak jak wspomniałem Ci to już wcześniej, randkuj z nową poznaną dziewczyną oraz utrzymuj zasady tajemniczości i świeżości. W żadnym wypadku nie wspominaj nic o związku – po prostu dobrze baw się z dziewczyną. Nie dotykaj dziewczyny, czekaj na jej pierwszy ruch Jedyne co musisz zrobić, to pocałować ją w usta po 3-4 spotkaniach, by pokazać jej swoje romantyczne zainteresowanie

Nic prócz to! Co więcej, od złego pochodzi!

Po 8-12 randkach (2-3 miesiącach znajomości) kobieta sama zacznie mówić o związku i Ci to sugerować. Wtedy właśnie, to będzie odpowiedni moment na rozpoczęcie związku. Dziewczyna po kilkunastu randkach nabierze już do Ciebie zaufania i będzie gotowa na nieco śmielsze kroki. Po takim czasie i takim stażu, Twoje szanse na stworzenie związku znacznie się zwiększą!

To właśnie wtedy, kobieta również zacznie zastanawiać się jak zacząć związek z Tobą i będzie Ci to lekko sugerować.

Pamiętaj jednak, że kobiety nie są bezpośrednie. Gdy dziewczyna będzie gotowa na związek, nie powie Ci tego wprost. Zamiast tego, będzie wspominać o związkach, będzie pytać o to czy ją lubisz i czy poważnie ją traktujesz.

Sugestie mogą być różne – to zależy od śmiałości danej dziewczyny. Musisz być uważny na jej znaki!

Gdy ona będzie na związek gotowa, to będzie Ci to w odpowiedni sposób sygnalizować:

• dziewczyna zacznie pytać o Waszą relację i spróbuje wysondować co do niej czujesz;
  • kobieta zacznie sama przejawiać wobec Ciebie gesty czułości;
  • ona zacznie zachowywać się tak jakbyście byli już parą;
  • dziewczyna zacznie wypytywać się o częstsze spotkania z Tobą;

Co wtedy?

Gdy dziewczyna po 8-12 randkach zacznie krążyć wokół związku i będzie się do Ciebie zbliżać, to jasny sygnał, że na ten związek jest już gotowa! Kiedy ona będzie o związek wypytywać, role się diametralnie odwrócą i to ona będzie stroną proszącą! W takiej sytuacji, Ty odpowiadasz na jej pytania i ustalasz kontekst związku. Wtedy masz 99% pewności, że obydwoje na ten związek jesteście gotowi i przygotowani.

Co jeżeli nie?

Co jednak począć, gdy mija 10 spotkań, a kobieta nadal nie pyta i nie sugeruje związku?

Warto popatrzeć na wasze czyny i zobaczyć kim dla siebie jesteście.

Jeżeli zachowujecie się już jak para, to po co wam jakiekolwiek deklaracje?

Jeżeli:

• chodzicie za rękę
  • całujecie się na spotkaniach
  • kobieta się do Ciebie przytula i łapie Cię za rękę
  • dziewczyna chce Cię widzieć coraz częściej

…to jesteście już parą! Nie potrzeba żadnych deklaracji.

Uważaj jednak na niezdecydowane kobiety!

Może też zdarzyć się sytuacja, w której dziewczyna, po 14  randkach z Tobą, w żaden sposób nie będzie pokazywać zainteresowania związkiem.

Co w takim przypadku?

Gdy mamy do czynienia z taką sytuacją, nasuwają się dwie odpowiedzi na ten problem:

1. Dziewczyna jest wyjątkowo nieśmiała i boi się jakkolwiek pokazać swoje zainteresowanie związkiem.
  2. Dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana i randkuje z Tobą wyłącznie z nudy i tylko po to, by wykorzystać Cię do własnych, egoistycznych celów.

Wariant z bardzo nieśmiałą dziewczyną jest bardzo rzadki i raczej bym na niego nie liczył. Nawet najbardziej nieśmiała dziewczyna, po 12 randkach w końcu podejmie temat związku.

Niemal każda kobieta, nawet ta najbardziej nieśmiała, w końcu podejmie temat związku.

Nieśmiała dziewczyna również będzie chciała ustalić z Tobą kontekst romantycznej relacji. Zajmie jej to troszkę więcej czasu, ale jednak ona to zrobi! Nieśmiała kobieta będzie bezpiecznie krążyć wokół tego tematu oraz będzie lekko sugerować związek. Bądź czujny!

Co robić z niezainteresowną dziewczyną?

Jeśli jednak kobieta nie pyta się o związek oraz w ogóle się nie stara – to wiesz na czym stoisz. Mamy wtedy do czynienia z warianntem drugim, w którym to dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana i po prostu się Tobą bawi!

Jeśli mija 15-16 randek i dziewczyna kompletnie nie wykazuje jakichkolwiek gestów gotowości na związek, to coś jest nie tak! Jeżeli dołożysz do tego jej dodatkowe negatywne zachowania takie jak kłótnie, spóźnienia czy też niezdecydowanie, to widać wyraźnie – dziewczyna nie jest zainteresowana!

W takiej sytuacji nie pozostaje Ci nic innego jak tylko zakończenie znajomości z tą dziewczyną i szukanie randkowych alternatyw.

Jak zacząć związek? Cierpliwość jest wskazana!

Jak zacząć związek?

Jeżeli nie wiesz jak rozpocząć związek i nie wiesz jak rozkochać w sobie kobietę, uzbrój się w cierpliwość. Po prostu czekaj na dziewczynę oraz wypatruj jej sugestii związku. Gdy ww. sugestie wystapią i dziewczyna pokaże Ci swoją gotowość na związek, wtedy jesteś na 100% pewny, iż ona tego również chce!

Natomiast zbyt szybkie wylecenie ze związkiem może kobietę przestraszyć oraz zrujnować dobrze zapowiadającą się relację.

Dziewczyna sama upomni się o swoje! Ty przez ten czas, zadbaj o ekscytujące randki oraz zainteresowanie dziewczyny. To tylko tyle i aż tyle!

Jeżeli chciałbyś dowiedzieć się więcej na temat podrywu oraz tego jak dokładnie i precyzyjnie rozpocząć związek, zapoznaj się z moją książką na ten temat:

Algorytm Podrywu

Pamiętaj! Pośpiech wskazany jest tylko przy łapaniu pcheł. Jeżeli chcesz stworzyć udany związek, poczekaj cierpliwie na kobietę, obdarzcie się wzajemnym zaufaniem i poczekajcie do momentu, w którym obydwoje będziecie na to gotowi!

Potrzebujesz porządnej dawki wiedzy na temat podrywu, randek, kobiet i relacji damsko-męskich? Zapoznaj się z moim e-bookiem, który poprowadzi Cię za rękę przez cały proces zdobywania kobiety do romantycznego związku!