Czy można poderwać każdą kobietę? Prawda na temat technik uwodzenia i podrywu!

Stare, rosyjskie przysłowie mówi: „Całej wódki nie wypijesz, wszystkich kobiet miec nie będziesz, ale starać sie trzeba!” Czy aby na pewno? Warto próbować zdobyć każdą kobietę, niezależnie od jej stosunku do nas? Czy, co najważniejsze,  jest to w ogóle możliwe? Wśród szerokiego grona „trenerów podrywu” istnieje pogląd mówiący o tym, że każdą kobietę można poderwać. Potrzeba do tego odpowiednich taktyk i trochę cierpliwości. Czy rzeczywiście tak jest? Istnieją takie techniki podrywu i uwodzenia, które potrafią uwieść każdą kobietę? Przekonajmy się zatem – zapraszam do lektury!

Sposób postrzegania świata „podrywaczy i uwodzicieli”

Zanim odpowiemy sobie na postawione w tytule artykułu pytanie, spróbujmy zrozumieć sposób postrzegania świata przez tak zwanych „podrywaczy i uwodzicieli”. Wszak ich światopogląd nie bierze się z nikąd. W ich rozumowaniu musi istnieć jakieś racjonalne podłoże, które skłania ich do takich wniosków.

Podrywanie każdej kobiety

Nim przejdziemy do ich prawdopodobnych motywów, zadeklarujmy na samym początku ich główne założenia. Oto one:

• Każdą kobietę da się poderwać. Bez znaczenia jest jej status w związku, osobiste preferencje lub gust. Każdą kobietę można uwieść!
  • Aby to zrobić, należy używać wielu skomplikowanych metod uwodzenia, należy być cierpliwym i wydać przy tym trochę pieniędzy na „kursy doszkalające”
  • Wszystko w życiu jest możliwe. Trzeba tylko chcieć i cały czas próbować!

Bardzo piękne założenia, nieprawdaż?

Czy wszystkie sytuacje w życiu kończą się wesołym oberkiem?

Wyżej przedstawione założenia, w pełnej krasie swej naiwności, zakładają następujące podejście do świata i życia:

Każda sytuacja w naszym życiu może zakończyć się wesołym oberkiem i z każdej sytuacji jest jakieś pozytywne i dobre wyjście!

Jak zapewne się domyślasz – tak dobrze to jeszcze nie było i chyba nie będzie! Co prawda, nasza intuicja podpowiada nam, że będzie dobrze. Z drugiej strony, ta sama intuicja podpowiada nam, że zawsze umierają inni i nie powinniśmy się tym martwić. Rzeczywistość jednak, bardzo często różni się od naszych przekonań.

Tak samo jest i w tym przypadku.

Nie każda sytuacja w życiu kończy się wesołym oberkiem i nie każda historia ma wesołe zakończenie!

Gdyby faktycznie, do każdej sytuacji można byłoby znaleźć idealne zakończenie, to na świecie nie byłoby tyle cierpienia, śmierci i nienawiści. Jednak jak sam wiesz, tak niestety nie jest.

Czy można poderwać każdą kobietę? To niemożliwe!

Tak samo sprawa ma się do relacji damsko-męskich. Nie ma kompletnie żadnej możliwości aby poderwać każdą dziewczynę! Uwodzenie i zdobywanie każdej kobiety to mokry sen każdego podrywacza, który niestety, nie jest realny!

Czy można poderwać każdą kobietę?

Wyobraź sobie, że zaczyna podrywać Cię kompletnie nieatrakcyjna dla Ciebie kobieta. Nie ma w tej dziewczynie nic atrakcyjnego i Ty za żadne skarby nie wejdziesz z nią w jakikolwiek związek. Ona jednak, jest na tyle zdesperowana, że sięgnie po wszelkie techniki uwodzenia i podrywu:

• będzie Cię cały czas kokietować;
  • wypróbuje każdą metodę, która będzie miała za zadanie przyciągnięcie Ciebie do niej;
  • dziewczyna poświęci wiele czasu na to, by Cię zdobyć i wciągnąć do związku

Jak myślisz – uda jej się to?

Oczywiście, że nie! Jeżeli Ty nie jesteś zainteresowany i ona po prostu Cię odrzuca, to ona może stawać na głowie i żąglować gorącymi kartoflami, a i tak nic nie wskóra! Romantyczne zainteresowanie nie jest kwestią wyboru i nie można go wymusić jakimiś sztuczkami czy też uwodzicielskimi technikami! Taka dziewczyna, choćby nie wiem jak się starała, nie zmusi Ciebie do związku! Tak samo jest w drugą stronę!

Romantyczne relacje działają na zasadzie dobrowolności

Jeżeli nie podobasz się dziewczynie i po prostu nie jesteś w jej guście, to nic na to nie poradzisz! Musisz się z tym pogodzić i odpuścić beznadziejne i nieskuteczne techniki uwodzenia. Możesz wydawać tysiące złotych na kursy uwodzenia i miesiącami łudzić się, że coś wreszcie wyjdzie. Jednak mając na uwadze moje spostrzeżenia, możesz też dać sobie spokój i uszanować wolny wybór kobiety.

Jeżeli nie trafiłeś w gust kobiety i ona nie jest Tobą zainteresowana, to po prostu to uszanuj! Każdy ma swoje gusta i gusćiki i Ty nie możesz przecież podobać się każdej kobiecie!

Nie oznacza to oczywiście, że będziesz nieatrakcyjny dla każdej kobiety i musisz przygotować się do smutnego scenariusza osoby samotnej. Nie! Każda kobieta ma swoje gusta i guściki i musisz to uszanować. Niektórym kobietom będziesz się podobał, innym zaś nie. To naturalne.

Możesz co prawda zwiększać swoje powodzenie u płci przeciwnej poprzez:

• dbanie o swój wygląd;
  • szlifowanie swoich umiejętności interpersonalnych;
  • edukowanie się w sferze relacji damsko-męskich;
  • dbanie o swój charakter i cechy wewnętrzne;

Wtedy własnie, Twoje szanse na powodzenie będą znacznie większe. Niemniej jednak, nigdy nie będziesz podobał się całej populacji. Nigdy nie będziesz mógł poderwać każdej kobiety. Zawsze się znajdzie jakaś dziewczyna, dla której będziesz w jakiś sposób nieodpowiedni. To naturalne i nie masz co się na to obrażać.

Wyobraź sobie…

Puśćmy na chwilę wodzę naszej fantazji i wyobraźmy sobie, że wszystko to co mówią podrywacze i uwodziciele jest prawdą. Załóżmy, że to wszystko jest prawdą.

W takim świecie…

• Istnieją techniki i specjalne triki uwodzicielskie, które potrafią uwieść i zdobyć każdą kobietę, niezależnie od jakichkolwiek czynników;
  • Każdą kobietę można zdobyć, trzeba tylko wiedzieć jak.

Czy widzisz w tym jakieś zagrożenia?

Na pierwszy rzut oka, taki świat byłby idealny dla każdego faceta. Dzięki takim „technikom” nie byłoby tylu problemów z kobietami, nie?

Nic bardziej mylnego!

Gdyby faktycznie można byłoby od tak, zdobyć każdą kobietę, to budowanie dłuższych, romantycznych relacji byłoby całkowicie bezsensowne!

Gdyby istniał obiektywnie jakiś sposób na poderwanie każdej kobiety, to jakikolwiek związek nie miałby sensu! No bo przecież… Twoją dziewczynę mógłby odbić bardzo szybko jakiś podrywacz, który zna tę „magiczną metodę”

W takim środowisku, tworzenie związku byłoby syzofową pracą. Zobacz… Załóżmy, że zbudowałeś udany zwiazęk ze swoją wybranką. Jesteście już ze sobą kilka miesięcy i macie dalsze plany na przyszłość. Niestety jednak, jakiś podrywacz i uwodziciel zainteresował się Twoją partnerką i postanowił, że ją uwiedzie! Wystarczy zatem, że on użyje swojej techniki podrywu i z Twojego związku nie ma już co zbierać. Twoja wybranka nie oprze się jego metodzie i od Ciebie odejdzie. Absurd, nieprawdaż?

Gdyby faktycznie istniał jakiś magiczny sposób na poderwanie każdej dziewczyny, to każdy nawzajem by sobie zabierał dziewczyny i nie można byłoby stworzyć jakiegokolwiek związku! Istnienie takiego sposobu jest logicznie sprzeczne i bardzo ciężko jest nawet sobie wyobrazić jak świat funkcjonowałby w takim zestawieniu.

Uwodzenia każdej kobiety to ściema!

Czy można poderwać każdą kobietę? Oczywiście że nie! Jak już wcześniej Ci to wykazałem, na szczęście jest to niemożliwe. Każda kobieta ma swoje gusta i guściki. Jeżeli z jakiegoś powodu nie podobamy się dziewczynie, to możemy stawać na głowie i używać różnych kuglarskich sztuczek. To nic nie pomoże! Nie jesteśmy w stanie żadną miarą przekonać kobiety do czegoś, czego ona nie chce. Jeżeli ona Ciebie nie chce, to nic na to nie poradzisz!

Co z trenerami uwodzenia?

Jeżeli znasz jakiegoś trenera podrywu/uwodzenia, który przekonuje iż można poderwać każdą kobietę, to mamy tutaj do czynienia z dwoma wariantami:

• Ta osoba doskonale wie, że to nieprawda. Mimo wszystko jednak, ona mówi mężczyznom słodkie kłamstewka tylko po to, by wynieść z tego jakieś korzyści.
  • Wcześniej wspomniany trener podrywu, w ogromie swojej naiwności, naprawdę myśli że w życiu wszystko jest możliwe i można poderwać każdą kobietę.

W obydwu przypadkach, mamy do czynienia raczej z negatywnymi recenzjami jego działalności.

Czy można poderwać każdą dziewczynę?

Podchodź do wszystkiego co usłyszysz/przeczytasz z dużą dozą dystansu i nie bierz niczego za pewnik – nawet i moich artykułów! Pomyśl trochę nad logiką niektórych teorii i nie bierz niczego na wiarę. Niekiedy, autorzy publikacji dot. relacji damsko-męskich piszą to co Ty chcesz usłyszeć, a nie to co jest faktycznie prawdą.

Uważaj na to i nie daj sobie wcisnąć taniego i słabego kitu.

Czy można poderwać każdą kobietę? Oczywiście, że nie!

Jak wykazałem Ci to w moim artykule, zdobycie każdej kobiety jest po prostu niemożliwe. I bardzo dobrze! Gdyby możliwe byłoby uwiedzenie każdej kobiety, romantyczne związki byłyby bezsensowne.

Na szczęście jednak, każdy człowiek ma wolną wolę oraz własne romantyczne zainteresowanie, które wspierane jest przez indywidualne gusta i guściki. Nie będziesz podobał się każdej kobiecie i nie uwiedziesz każdej dziewczyny. Zawsze znajdzie się jakaś kobieta, która nie będzie Tobą zainteresowana! Z drugiej strony, zawsze znajdzie się też jakaś kobieta, która będzie Tobą zainteresowana i wpadniesz jej w swój gust.

Dlatego też, powinieneś skupić się na poznawaniu i randkowaniu z kobietami, które odwzajemniają zainteresowanie, zamiast zgrywać bohatera i udawać, że potrafisz poderwać każdą kobietę. Takie podejscie, z całą pewnością zwiększy Twoje szanse na udany związek.

Potrzebujesz porządnej dawki wiedzy na temat podrywu, randek, kobiet i relacji damsko-męskich? Zapoznaj się z moim e-bookiem, który poprowadzi Cię za rękę przez cały proces zdobywania kobiety do romantycznego związku!