W jaki sposób przekonać dziewczynę do siebie – czy jest to w ogóle możliwe?

Podoba Ci się dziewczyna, która Cię nie chce? Chciałbyś być z nią w związku, ale ona jest dla Ciebie niedostępną i chcesz ją jakoś zachęcić do siebie. Jak przekonać dziewczynę do siebie? Czy jest to w ogóle możliwe? Czy można jakoś przekonać do siebie dziewczynę za pomocą logicznych argumentów? Jeżeli zadajesz sobie te oraz podobne pytania, to zapraszam Cię do lektury. W poniższym artykule rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości dotyczące tej kwestii.

Dziewczyna mnie nie chce – co zrobić?

Piszesz do dziewczyny i próbujesz jakoś ją poderwać, a ona Cię nie chce i udaje niedostępną. Zdajesz sobie sprawę z tego, że dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana i po prostu się jej nie podobasz. Jednak mimo to, chcesz ją jakoś zdobyć.

Dziewczyna udaje niedostępną – jak zdobyć kobietę, która mnie olewa?

Chcesz znaleźć jakiś sposób na odbudowanie zainteresowania i zauroczenia dziewczyny swoją osobą.

Możesz sobie przecież pomyśleć:

Nie ma rzeczy niemożliwych w życiu! Z pewnością uda mi się ją jeszcze zdobyć! Muszę być cierpliwy, wytrwały i zdeterminowy. Jeżeli będę walczył, to w końcu zwyciężę i zdobęde jej serce. Muszę znaleźć tylko sposób jak przekonać dziewczynę do siebie…

Masz w pewnym stopniu rację…

Upór, zdeterminiowanie, ciągła praca nad sobą i wytrwałość prowadzą do sukcesu…

… ale nie w relacjach damsko-męskich!

W biznesie wyżej wspomniane cechy są bardzo wskazane i prowadzą w wielu przypadkach do sukcesu. Niestety jednak, relacje damsko-męskie rządzą się innymi prawami i tutaj zasada ta po prostu nie działa.

Dlaczego?

Jak przekonać dziewczynę do siebie – czy to w ogóle możliwe?

Przekonanie dziewczyny do siebie jest niemożliwe z jednego bardzo prostego powodu:

Każda osoba jest wolną i autonomiczną jednostką, która może podejmować własne decyzje. Jeżeli ona podjeła swoją decyzję i Ciebie nie chcce, to Ty tego nie zmienisz!

Zamieńmy na chwile rolę, aby pokazać Ci na czym polega problem. Załóżmy, że zaczyna Cię podrywać zdesperowana dziewczyna, która w ogóle Ci się nie podoba. Ona po prostu nie jest w Twoim typie:

• Ona nie podoba Ci się w ogóle z twarzy
  • Jej figura pozostawia wiele do życzenia
  • Charakter dziewczyny Tobie nie odpowiada
  • Dziewczyna po prostu nie jest dla Ciebie atrakcyjna

Doskonale czujesz w sobie niechęć do tej dziewczyny i doskonale wiesz, że nic na świecie Cie do niej nie przekona.

No i idąc Twoim tokiem myślenia… Dziewczyna ta, mimo odrzucenia, będzie cały czas starać się o Ciebie zawalczyć i będziesz szukała sposobu na uwiedzienie Ciebie.

Doskonale wiesz, że nic z tego nie wyjdzie i dziewczyna ostatecznie poniesie klęskę.

Tak samo też będzie z mężczyzną, który będzie próbował na siłę przekonać niezainteresowaną dziewczynę do siebie!

Nie jest to może miła informacja, ale jest przynajmniej prawdziwa. Moim zadaniem nie jest opowiadanie Ci pięknych bajek, ale mówienie jak rzeczywiście sprawy się mają!

Dlaczego? Przecież jestem przystojny, mądry…

Domyślam się, że moja retoryka niekoniecznie musi na Ciebie zadziałać. Możesz sobie przecież pomyśleć:

Jestem bogaty, przystojny, mądry i niesamowicie wyrzeźbiony… Wszystkie kobiety w okolicy za mną się uganiają… Nie ma szans, żeby ta dziewczyna mnie nie pokochała!

Nic z Twoim mięśni, pieniędzy i mądrości jeżeli dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana! Kobiece zainteresowanie nie kształtuje się na logicznym poziomie. To czy podobasz się kobiecie nie zależy od Twoich logicznych argumentów, a od podświadomego i emocjonalnego wyboru!

Ludzie nie podejmują wyboru partnera na poziomie logicznym! Kwestia wzajemnego przyciągania odbywa się na zupełnie innym poziomie. To dlatego tak bardzo często mówi się o “chemii” między ludźmi.

Logiczne argumenty nie działają

Nie ma praktycznie żadnej możliwości abyś przekonał na logicznym poziomie dziewczynę do siebie!

Wielu mężczyzn błędnie myśli, że dziewczyna siada wieczorem z kubkiem gorącej czekolady i rozmyśla:

Pomyślmy… Czy ten Artur jest dla mnie atrakcyjny? Hmm… Wypiszmy jego wady i zalety! Jeżeli zalet będzie więcej, będę nim zainteresowana!

Niestety, tak to nie wygląda. Decyzja o zainteresowaniu jest zupełnie niezależna od logiki kobiety. Ona podejmuję swoją decyzję dotyczącą zainteresowania na poziomie emocjonalnym. Po prostu musisz mieć to coś, co przyciąga akurat tę konkretną kobietę.

Jeżeli będziesz miał to coś, to nikt i nic nie zmieni jej zainteresowania do Ciebie:

• Jej koleżanki mogą mówić, że Ty jesteś najgorszym draniem jaki istnieje na ziemi i powinna jak najszybciej urwać z Tobą kontakt…
  • Inni mężczyźni mogą źle o Tobie mówić…
  • Siostra może jej odradzać wiązania się z kolejnym facetem, ponieważ znów zostanie zraniona…

… a ona i tak będzie Cię chciała, ponieważ jest Tobą zainteresowana!

Sytuację możemy zmienić też w drugą stronę:

• Możesz wypisać jej 1000 powodów, dla których ona powinna być z Tobą w związku…
  • Jej cała rodzina może jej mówić, że jesteś najprzystojniejszym facetem na ziemi i lepszego nie znajdzie…
  • Koleżanki dziewczyny mogą szaleć za Tobą i jej zazdrościć…

… lecz jeżeli ona nie jest Tobą zainteresowana i jej zainteresowanie jest ujemne, to ABSOLUTNIE nic jej nie przekona!

Zainteresowania nie da się zmienić

Jeżeli zainteresowanie kobiety jest ujemne i ona po prostu Ciebie nie chce, to niestety nic na to nie możesz poradzić. Bardzo chciałbym wymyślić dla Ciebie jakąś sztuczkę lub pomysł na odzyskanie zainteresowania dziewczyny, ale doskonale wiem że taki sposób po prostu nie istnieje.

To brutalna prawda na temat relacji damsko-męskich.

Jeżeli komuś się nie podobamy, to nie możemy tego zmienić. To samo jest w drugą stronę, gdy dziewczyna nas chce, ale my niekoniecznie…

Możesz jednak powiedzieć: “Mojemy znajomemu się udało i przekonał dziewczynę do siebie… Teraz są w związku i co? Nie można? Można!”

Związek bez przyszłości

To, że danemu facetowi udało się wybłagać i wyprosić dziewczynę o związek kompletnie nic nie znaczy. Nie zaprzeczam, że wybłagać o związek się nie da, bo faktycznie jest to możliwe.

Niemożliwe natomiast jest odbudowanie zainteresowania kobiety i spowodowanie by prawdziwie nas zapragnęła kiedy to wcześniej nas już nie chciała!

Także już odpowiadam Ci na Twoją wątpliwość:

Mężczyzna, który wybłagał sobie związek i przekonał jakimś cudem dziewczynę do siebie, jest w związku bez przyszłości.

Związek bez przyszłości – 5 powodów, dla których kobiety tkwią z mężczyznami w związku

Powyżej masz link do artykułu na ten temat. W skrócie mogą Ci napisać tylko tyle:

Związek z kobietą, która nie jest zainteresowana nie należy do najprzyjemniejszych rzeczy na świecie. Więc jeżeli chcesz sobie zrujnować życie i żyć pod butem manipulującej i niezainteresowanej wariatki, to proszę bardzo – droga wolna.

Jednak jeżeli zależy Ci na satysfakcjonującym i udanym związku – zastanów się:

Czy warto na siłę przekonywać kogoś do czegoś, czego ten ktoś nie chce?

Gorzka prawda

Niestety, nie ma możliwości przekonania dziewczyny do siebie na poziomie logicznym. Jeżeli ona Ciebie nie chce, to nikt i absolutnie nic jej do tego nie przekona.

To gorzka, ale jednak… PRAWDA!

Zastanów się nad tym raz jeszcze i odpowiedz sobie na pytanie: Czy da radę kogoś zmusić do czegoś, czego absolutnie nie chce?

Dołącz do męskiego grona oraz zgarnij randkowego e-booka, tak na dobry początek!