Dziewczyna chce być sama i nie chce związku. Co oznacza jej zachowanie?

50 uniwersalnych zasad relacji damsko-męskich, o których powinien wiedzieć każdy mężczyzna!

Randkujesz już pewien czas z dziewczyną i nie rozumiesz jej sprzecznego zachowania? Być może jesteś już w związku i nie masz pojęcia dlaczego Twoja ukochana dziwnie się zachowuje i chce przerwy w związku. Dziewczyna chce być sama i nie chce związku – co to właściwie oznacza? Wbrew pozorom, kobiece zachowania nie są aż tak niezrozumiałe i niereacjonalne. Dlatego też, jeżeli dziewczyna chce być sama i Ty nie wiesz co to oznacza, to przeczytaj koniecznie ten artykuł. Zapraszam do lektury!

Dziewczyna chce być sama, czyli co?

Zanim przejdziemy do sedna, nakreślmy sobie sytuacje w obrębie których będziemy się poruszać. W niniejszym artykule poruszymy dwie konkretne sytuacje, w których znajdują się mężczyźni jeżeli mowa o kobietach, które chcą być same:

1. Dziewczyna ma rozterki podczas randkowania: nie jesteś jeszcze z dziewczyną w związku, ale macie za sobą już solidną liczbę randek i powoli zbliżacie się do ustanowienia romantycznej relacji. Im bliżej jesteście związku, tym bardziej dziewczyna zaczyna się wahać i odsuwać od Ciebie.
  2. Dziewczyna zmienia zdanie w stałym związku: jesteś już z dziewczyną w związku przez pewien dłuższy okres. Jednak nie wiadomo czemu, w pewnym momencie dziewczyna zaczyna się gorzej zachowywać i chce być sama, mimo zapewnień uczuć.

To właśnie w tych sytuacjach mężczyźni mają problem z dziewczyną która chce być sama.

Dlaczego ona tak się zachowuje i co ona planuje, mówiąc Ci takie rzeczy?

Na świecie nie ma przypadków, są tylko znaki

Na samym początku musisz wiedzieć jedną bardzo ważną rzecz dotyczącą relacji damsko-męskich:

Nic nie dzieje się bez przyczyny i każde zachowanie kobiety niesie za sobą jakiś ładunek informacyjny. Jeżeli dziewczyna coś robi, to na 90% to coś oznacza i Ty musisz to odpowiednio zinterpretować!

Niestety jednak, w wielu przypadkach, mężczyźni kompletnie nie potrafią odczytać tych znaków lub odczytują je w sposób błędny, co prowadzi do kompletnego niezrozumiania kobiet w relacjach romantycznych. Jednym z największyh problemów mężczyzn w tej sferze jest wierzenie w słowa kobiety.

W relacjach z płcią przeciwną, powinieneś na pierwszym miejscu zwracać uwagę na zachowanie kobiety, a nie na to co ona Ci mówi!

Nie wierz w słowa kobiety! Zamiast tego, patrz na jej czyny i na to jak ona się wobec Ciebie zachowuje!

Patrzenie na jej czyny to faktyczny klucz do zrozumienia tej całej sytuacji! Zamiast wierzyć w jej wprowadzające w błąd słowa, spójrz na jej zachowanie z daleka i odpowiedz sobie na pytanie – co ona chce mi przez to przekazać? Jakie są teraz jej intencje?

Dziewczyna chce być sama – co to oznacza?

Co w takim razie wyraża jej zachowanie? Co to w ogóle oznacza?

Jeżeli dziewczyna chce być sama i nie chce z Tobą już żadnej romantycznej relacji, to najzwyczajniej na świecie, ona nie jest już Tobą zainteresowana! To bardzo prosta prawda, którą musisz przyjąć na klatę i zaakceptować zastany stan rzeczy. Jeżeli dziewczyna chce być sama i podejmuje ku temu odpowiednie kroki, to jest to oczywisty wyraz jej braku zainteresowania wobec Ciebie. Nie daj się nabrać na jej wymówi i słodkie kłamstewka. Jeżeli kobieta świadomie rezygnuje z relacji z Tobą, to jest to jej decyzja która poparta jest jej ujemnym zainteresowaniem. Ona może mówić Ci, że…

• Jest Tobą zainteresowana, ale nie wie czego chce…
  • Potrzebuje przerwy i odpoczynku…
  • Nie jest zdolna do zbudowania romantycznej relacji…
  • Ma obecnie spore problemy i nie może wytrzymać psychicznie ze sobą…
  • Bardzo mocno Cię kocha i nie wie co się dzieje…

Nie wierz w te bzdury! To tylko zasłona dymna, która ma za zadanie zrobić z niej niewinne stworzenie, które nie wie co się dzieje, a powód zerwania relacji chce zrzucić na Ciebie lub innego winowajcę. Dziewczyna będzie Ci bardzo dużo mówić i obiecywać. Nie wierz w to! Gdy będziesz brał wszystko na serio, to z całą pewnością się pogubisz i zatracisz poczucie rzeczywistości.

Dlaczego dziewczyna mnie nie kocha? 2 powody jej niskiego zainteresowania

Zamiast patrzeć na jej słowa, spójrz na czyny.

Ona chce być sama, czyli bez Ciebie!

Co ta dziewczyna robi i zamierza zrobić? Ona chce od Ciebie odejść i żyć bez Ciebie! Jeżeli dziewczyna chce być sama, to znaczy że z całą pewnością nie chce być z Tobą. Nie daj się również nabrać na bajki, że ta dziewczyna nie jest już zdolna do związku z kimkolwiek. To tylko głupia wymówka, która ma sprawić abyś myślał, że problem tkwi w jej a nie jej zabitym zainteresowaniu do Ciebie. Bardzo prawdopodobne, że ona tuż po rozstaniu z Tobą znajdzie sobie innego faceta i z nim stworzy romantyczną relację. I co wtedy? Wszelkie jej deklaracje o tym, że chce być sama okażą się kłamstwem.

Jeżeli dziewczyna chce być sama, to nie oznacza to tego, że ona nie chce już być z kimkolwiek w związku. Chęć “bycia samemu” to wyraźny sygnał, że dziewczyna NIE CHCE BYĆ Z TOBĄ!

Niestety, ale kobiety nie są bezpośrednie. One nie powiedzą Ci prosto w twarz, iż nie są już zainteresowane relacją z Tobą i odchodzą od Ciebie. Bezpośredniość zdecydowanie nie jest domeną kobiet. Zamiast “kawy na ławę”, one będą przekazywać Ci wiadomości w sposób pośredni. Dlatego też, tak bardzo często płeć przeciwna wyskakuje z następującymi wymówkami:

• “Kocham Cię, ale nie możemy być razem.”
  • “Wiesz co… Musimy zrobić sobie przerwę w związku…”
  • “Bardzo Cię lubię, ale nie wiem czego chcę…”
  • “Podjęłam decyzję – chcę być sama!”

Gdy dziewczyna raczy Cię podobnymi wymówkami, to wiedz, że to wszystko nie jest na serio! Ona mówi Ci takie rzeczy tylko dlatego, ponieważ nie chce Cię zranić i próbuje przykryć swoje zabite zainteresowanie zasłoną dymną w postaci ww. wymówek. Jeżeli dziewczyna od Ciebie odchodzi i rezygnuje z relacji z Tobą, to jest to oznaka jej braku zainteresowania. Żadna wymówka i formuła retoryczna tego nie usprawiedliwi. Nie wierz w jej wytłumaczenia! Jeżeli ona odpuszcza, to nie jest zainteresowana. Czasami najprotsze wyjaśnienie okazuję sie najlepszym…

Zainteresowana kobieta nie odpuszcza

Zupełnie na sam koniec, aby jeszcze bardziej utwierdzić Cię w moim przekonaniu, zastanówmy się jak powinna zachować się zainteresowana dziewczyna.

Zadaj sobie następujące pytania:

• Czy zainteresowana kobieta odpuszcza? Czy kobieta, która mnie szczerze kocha jest zdolna do rozstania?
  • Czyżby zakochana we mnie dziewczyna miała w interesie chęć opuszczenia mnie?
  • Czy JA, będąc zauroczony drugą osobą, byłbym w stanie ją opuścić?

Prawda jest taka, że zainteresowana kobieta nie odpuszcza i będzie robić wszystko, aby być z Tobą w relacji. Takie zachowanie podyktowane jest czystym interesem. Jeżeli kobieta jest w Tobie zakochana lub też Cię kocha, to wbrew wszelkiej logice jest przecież jakiekolwiek rozstanie lub zerwanie relacji!

• Jeżeli dziewczyna jest Tobą zainteresowana, to będzie przychodzić na spotkania z Tobą, ponieważ w jej interesie leży to aby widzieć Cię częściej i w końcu stworzyć z Tobą związek.
  • Jeśli dziewczyna jest Tobą zainteresowana w związku, to nawet przez myśl jej nie przejdzie żeby z Tobą zerwać i szukać wyjścia awaryjnego z relacji. Gdy kobieta jest zainteresowana, to znaczy że jest jej dobrze i nie chce zmieniać tego stanu rzeczy.

Zresztą… Postaw się sam na jej miejscu i zadaj sobie pytanie. Co musiałoby się stać, abyś Ty pomyślał o rozstaniu lub zaprzestaniu spotykania się z drugą osobą? Myślę, że do odpowiednich wniosków dojdziesz sam.

Prawdziwe zainteresowana kobieta nie odejdzie od Ciebie, ponieważ takie zachowanie przeczy logice. Czy Ty odszedłbyś od kobiety, którą kochasz i chcesz z nią być?

Jeżeli dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana, to odchodzi. Dlatego też, jeżeli ona chce być sama, to wiesz już co się szykuje i na co musisz być przygotowany…

Dziewczyna chce być sama? To brak zainteresowania!

Skoro ona woli być sama niż z Tobą, to masz wyraźny sygnał, iż nie jest zainteresowana. Gdyby było inaczej, nie miałbyś żadnych problemów i nie byłoby Cię w tym miejscu. Jeżeli dziewczyna chce być sama, to już wiesz czym to się może skończyć. Nie wierz w jej głupie wymówki i dziwne wytłumaczenia. Do tanga trzeba dwojga. Tak samo jest w przypadku udanego związku. Jeżeli dziewczyna chce od Ciebie odejść i zakończyć relację z Tobą, to nic na to nie poradzisz. Możesz ją zatrzymywać, próbować zmienić jej decyzję. To nic nie da! Jeżeli ona nie jest już zainteresowana, to żadna siła ją już do Ciebie nie przekona. Tak samo jest w drugą stronę. Jeżeli dziewczyna prawdziwie Cię kocha, to również nic nie stanie Wam na przeszkodzie.

Zaakceptuj powyższą prawdę i zrozum zachowanie tej dziewczyny.

Jeżeli ona chce być sama, to wysoce prawdopodobne, że ona po prostu już NIE CHCE BYĆ Z TOBĄ!

Dołącz do męskiego grona oraz darmowy raport PDF, tak na dobry początek!

Podziel się artykułem ze znajomymi:

Share on whatsapp

Dowiedz się jak zdobyć wartościową dziewczynę do związku, uniknąć odrzucenia oraz skutecznie poprowadzić relację do romantycznego związku.

Ponad 170 stron praktycznej wiedzy o poznawaniu kobiet, zagadywaniu, randkowaniu i relacjach damsko-męskich, które pomogą Ci zdobyć wartościową dziewczynę do związku.