Dziewczyna nie lubi komplementów – dlaczego ona nie chce być komplementowana?

Jesteś w związku, jednak Twoja dziewczyna nie lubi komplementów i nie chce ich w ogóle słyszeć. Dlaczego ona tak się zachowuje i sprawia Ci tym tyle przykrości? Czy jej zachowanie jest jej problemem, czy może wina leży po Twojej stronie? Jak powinieneś komplementować kobietę aby ta przyjmowała Twoje uprzejmości? Jeżeli dręczą Cię następujące kwestie, to zapraszam Cię do lektury niniejszego wpisu. Przedstawię Ci w nim najczęstsze przyczyny jej zachowania oraz powiem jak zapobiegać podobnym sytuacjom.

„Mam problem: dziewczyna nie lubi komplementów”

Dziewczyna nie lubi komplementów oraz ich w ogóle nie słucha.

Założmy, że jesteś w związku z dziewczyną i chcesz sprawiać swojej wybrance jak najwięcej przyjemności każdego dnia. Dlatego też, cały czas ją komplementujesz i sprawiasz jej przyjemność różnymi prezentami czy też pomysłami na randkę. Jednym zdaniem – pragniesz aby Twoja kobieta miała z Tobą jak najlepiej.

Niestety jednak, dziewczyna nie lubi komplementów i nie chce w ogóle ich słyszeć.

Ona nie chce być komplementowana oraz negatywnie reaguje na Twoje uprzejmości.

Dlaczego ona tak się zachowuje?

Przecież, z logicznego punktu widzenia, ona powinna być uradowana i zadowolona z każdego komplementu, a przecież tak nie jest… W czym jest problem?

Jeżeli Twoja dziewczyna negatywnie reaguje na komplementy z Twojej strony, to musi faktycznie być coś na rzeczy. Musi być coś, co ją denerwuje lub po prostu skłania ją do takiego stanowiska.

Co to takiego?

Poniżej przedstawiam Ci 3 najczęstsze powody, dla których dziewczyna nie lubi komplementów:

1. Komplementy niskiej jakości

Komplementowanie to taka sama sztuka jak umiejętności prowadzenia związku, utrzymywania zainteresowania czy też obycie w damskim towarzystwie. Także można być mistrzem komplementów jak i kompletnym partaczem i amatorem w tej dziedzinie.

• Twoje komplementy mogą wywoływać szczery uśmiech i zadowolenia na twarzy kobiety…
  • … lub też zażenowanie i politowanie!

Jeżeli Twoja dziewczyna nie lubi komplementów, to obstawiam raczej tę drugą opcję.

Zobacz sam… Wielu mężczyzn używa następujących zwrotów:

• „Jesteś niesamowita Ty mój kochany misiaczku, uwielbiam Cię i kocham ponad życie!”
  • „Jesteś moim całym światem! Nie mogę bez Ciebie żyć Ty malutki słodziaczku.”
  • „Oj Ty moja pulchniutka żabeczko… Jesteś taka słodziutka!”

Blee! Czy Ty też czujesz te kilogramy cukru? Wielu mężczyzn właśnie przesadza w tę stronę i zasypują kobiety tonami słodkości. Jeszcze gorzej jest wtedy, gdy facet kopiuje 1 do 1 takie słodkie zwrotki i zwraca się tak do swojej drugiej połówki. Wtedy to jest już tragedia! Kobiety nie są głupie i po prostu widzą „sztuczność” takich wyrażeń. W takiej sytuacji w ich głowach zapala się czerwona lampka z pytaniem: „Co on mnie tak cukruje? Czy on coś ode mnie chce?”. Gdy będziesz ostro przesadzał ze słodzeniem, to kobieta może mieć faktycznie dość tych nieszczerych i przekolorowanych deklaracji.

Przesadzić można też w drugą stronę. Można także używać wobec kobiety jałowych i bardzo suchych komplementów. W takim przypadku kobieta może sobie pomyśleć, że mówisz takie komplementy od niechcenia i w sumie to nie zależy Ci na sprawieniu jej przyjemności. Skoro tak to ona widzi, to jasne jest że nie chce nic słyszeć od Ciebie…

Nie ma co popadać w obydwie skrajności. Twoje komplementy powinny być wyjątkowe odnoszące się do konkretnej dziewczyny. Wszelkie schematy i odchylenia od normy przynoszą fatalne rezultaty.

Dlatego też, zamiast słodzić i komplementować jej urodę, powiedz dla przykładu:

„Aj ten twój uśmiech… Zawsze jak patrzę na Twoją uśmiechniętą buźkę, to dostaję taki zastrzyk energii, że kawa staje się dla mnie niepotrzebna!”

2. Zbyt dużo komplementów

Zapamiętaj sobie to powiedzenie: Co za dużo to i świnia nie zeżre.

Ta nieśmiertelna zasada ma zastosowanie w niemal każdej sferze naszego życia:

• Możemy uwielbiać pizzę, jednak jedzenie jej non stop i obżeranie się nią w zbyt dużych ilościach spowoduje u nas późniejszą odrazę i wstręt do tej potrawy.
  • Picie wody jest z całą pewnością zdrowe, jednak nawet przesadzenie w tym temacie może prowadzić do śmierci!

Wszystko w umiarze – tak samo z komplementami…

Jeżeli będziesz zasypywał kobietę gradem komplementów, to nie zdziw się potem proszę, że ona będzie wymiotować na każdy kolejny…

Jak wcześniej Ci to przedstawiłem – ze wszystkim można przesadzić! Tak samo jest z komplementami. Gdy Twoja dziewczyna będzie słyszeć je non stop, to siłą rzeczy one się jej przejedzą. Wtedy właśnie, dziewczyna nie lubi komplementów i nie będzie chciała ich w ogóle słuchać, bo stracą dla niej po prostu na wartości.

Im bardziej coś nadużywamy, tym bardziej traci to na swojej wartości. Zasada ta dotyczy rzeczy materialnych, takich jak samochód czy też sprzęt elektroniczny, ale nie tylko. Jeżeli będziemy nadużywać wszelkich czułości w związku, to po pewnym czasie moc tych gestów znacznie się zmniejszy i przestaną one „robić na nas takiego wrażenia”.

Dlatego też, zamiast zasypywać dziewczynę tysiącem komplementów dziennie, powiedz jej tylko i wyłącznie jeden, który będzie wyjątkowy i szczególny dla Twojej kobiety.

Pamiętaj! W związku nie liczy się ilość, a jakość!

3. Dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana

Komplementowałeś wcześniej swoją kobietę i sprawiało to jej zawsze przyjemność? Teraz, gdy chcesz sprawić przyjemność, okazuje się że dziewczyna nie lubi komplementów?

Skoro tak, to bardzo możliwe że jej romantyczne zainteresowanie do Ciebie zostało zabite i ona nie jest już z Tobą z prawdziwej i szczerej chęci. Niestety, ale kobiece zainteresowanie cały czas poddane jest zmianom i w każdej chwili taka dziewczyna może utracić zainteresowanie Tobą – jeżeli o to nie dbasz, rzecz jasna…

Związek bez przyszłości – 5 powodów, dla których kobiety tkwią z mężczyznami w związku

Dlatego też, jej nagła zmiana zachowania może być skutkiem Twoich zaniedbań lub jej nieszczerych intencji.

Niezainteresowana kobieta będzie się Ciebie czepiać nawet o najmniejszą błahostkę!

Zobacz…

Gdy dziewczyna jest Tobą szczerze zainteresowana i wprost za Tobą szaleje, to niemal wszystko w Twoim zachowaniu jest dla niej czymś słodkim czy śmiesznym. Ona będzie wybaczać Ci drobne błędy i zamieni je w Twoje zalety. Dlaczego tak się dzieje? Ponieważ jej zainteresowanie pozytywnie działa na Twój wizerunek! Ona będzie dodatkowo „upiększać” obraz Twojej osoby, ponieważ jest Tobą zainteresowana. Natomiast gdy dziewczyna już Cie nie chce i jej zainteresowanie jest na poziomie ujemnym, to dla niej Twój dotychczasowy „słodki uśmiech” stanie się głupkowatym rechotem a „niewinne potknięcia” staną się przyczyną rozstania.

Wierz mi…

Niezainteresowana dziewczyna potrafi przyczepić się do wszystkiego. Dla niej nawet Twój sposób oddychania może być niewystarczająco odpowiedni i zrobi Ci z tego powodu aferę!

Dlatego też, jeżeli dziewczyna nie lubi komplementów i zaczyna czepiać się o każdą drobnostkę, to wiedz że możesz mieć poważny problem z jej zainteresowaniem!

Dziewczyna nie lubi komplementów – jak tego uniknąć?

Dziewczyna nie lubi komplementów - jak tego uniknąć?

Unikaj powyższych błędów oraz zastosuj się do moich porad:

1. Jeżeli komplementujesz już dziewczynę, to niech to będzie wyjątkowy komplement, który podkreśli jej specyficzne cechy oraz pokaże, że faktycznie podeszłeś do tej sprawy z należytym przygotowaniem.
  2. Unikaj „spamowania” komplementami. Zamiast tony beznadziejnych komplementów, powiedz jej co jakiś czas jeden, ale wartościowy komentarz. Dzięki temu Twoja dziewczyna będzie cały czas pragnęła więcej i każda kolejna przyjemność będzie miała dla niej wartość.
  3. Cały czas obserwuj zainteresowanie kobiety oraz reaguj na wszelkie oznaki oznaczające spadek jej romantycznego zainteresowania.

Pamiętaj – relacje romantyczne nie są kwestią przypadku! Jeżeli będziesz odpowiedzialny i zadbasz o swój związek, to później zbierzesz owoce swojej pracy. Natomiast jeżeli nie będziesz kompletnie dbał o relację, to nie zdziw się gdy kiedyś sytuacja wymsknie się spod kontroli oraz dziewczyna poprosi Cię o… przerwę w związku!

Pozycja obowiązkowa dla każdego faceta w związku. Dzięki tej książce będziesz gotowy na wszystko w swojej relacji romantycznej, a pojęcia takie jak rozstanie czy brak zainteresowania będą Ci niestraszne!