Dziewczyna pisze z innymi chłopakami. Jak zareagować na takie zachowanie w związku?

Jesteś w związku i zauważyłeś, że Twoja dziewczyna pisze z innymi chłopakami. Mimo, iż jesteście w romantycznej relacji, Twoja wybranka kontaktuje się z innymi facetami i utrzymuje z nimi kontakt. Jak na to powinieneś zareagować? Czy powinieneś zrobić jej kłótnię i aferę? Co w ogóle oznacza jej zachowanie? Jeżeli dręczą Cię podobne kwestie i nie wiesz jak temu zaradzić, zapoznaj się z moim wpisem. Przedstawię Ci w nim ogólny zarys sytuacji i wskaże Ci jak powinieneś się zachować. Zapraszam do lektury!

Dziewczyna pisze z innymi chłopakami – jak się o tym dowiedziałeś?

Zanim przejdziemy do dokładnej analizy jej zachowania i propozycji rozwiązań tego problemu, nakreślmy sobie dokładniej sytuację, w której się znajdujesz. Założmy zatem, że Ty, zupełnie przez przypadek, nakryłeś swoją dziewczynę na czatowaniu z innymi facetami.

Jak do tego doszło, że zacząłeś być podejrzliwy?

• Mogłeś podczas jej nieobecności, zobaczyć na telefonie powiadomienia komunikatorów, które jasno wskazują, iż Twoja druga połówka prowadzi rozmowy z innymi facetami;
  • Zalogowałeś się na jej profil w mediach społecznościowych i nakryłeś ją na „gorącym uczynku”;
  • Twoja dziewczyna zaczyna tajemniczo się zachowywać, cały czas z kimś pisze i próbuje ukryć przed Tobą swoich rozmówców;
  • Nie masz żadnych dowodów na to, że dziewczyna pisze z innymi chłopakami, ale mimo wszystko, czujesz że ona to robi za Twoimi plecami.

Niezależnie od powodów skłaniających Cię do większej podejrzliwości, Ty po prostu czujesz że coś jest nie tak. Podejrzewasz swoją dziewczynę, że pisze z innymi chłopakami.

Nie masz twardych dowodów?

Co jeżeli Twoje obawy są tylko na poziomie podejrzeń, bez jakichkolwiek dowodów? Co powinieneś wtedy zrobić? Jeżeli nie złapałeś dziewczyny za rękę i nie masz pełnej pewności co do jej zachowania, nie stawiaj jej w pozycji osoby oskarżonej. Istnieje bowiem coś takiego jak domniemanie niewinności i jeżeli Ty, nie masz twardych dowodów, nie oskarżaj! Istnieje bowiem wysokie prawdopodbieństwo, że Tobie się coś po prostu wydaje, a sama dziewczyna zachowuje się wobec Ciebie lojalnie i nie ma sobie nic do zarzucenia. Oskarżanie jej w takiej sytuacji jest po prostu niesprawiedliwe i bardzo prawdopodbne, że wyrządzi Tobie i Twojej relacji dużo niepotrzebnych utrapień.

Co jeżeli Twoje podejrzenia są zasadne i z dużym prawdopodobieństwem, Twoja dziewczyna pisze z innymi chłopakami, a Tobie brakuje tylko dowodów?

Po pierwsze, obserwuj jej zachowanie oraz to, w jaki sposób się wobec Ciebie zachowuje i zachowywała. Zbadaj dokładnie jej zainteresowanie i poziom romantycznych uczuć w związku. Jej zachowanie powie Ci więcej niż jej deklaracje. Nie wypytuj się o jej uczucia i nie żądaj deklaracji miłości. To bez sensu! Zamiast tego, obserwuj jej zachowanie i na podstawie tego zachowania wyciągaj wnioski. Aby ułatwić Ci to zadanie, przygotowałem dla Ciebie specjalny artykuł:

Jak poznać, że jej zależy? 5 oznak szczerego zainteresowania

Wyciągnij wnioski z jej zachowania. Jeżeli dziewczyna nie będzie przejawiać oznak szczerego zainteresowania i co najgorsze – będzie przejawiać odwrotne oznaki – to znaczy, że nie jest zainteresowana. Nie musisz w takim przypadku szukać dowodów braku zaangażowania w postaci pisania z innymi facetami. To niepotrzebne. Wystarczy, że widzisz, iż Twoja dziewczyna nie angażuje się w związek w innych sferach i przejawia wobec Ciebie kompletny brak zainteresowania.

Nie musisz sprawdzać jej telefonu i obmyślać technik inwigilacji jej życia. Dokładna i staranna analiza jej zachowania i zainteresowania da Ci zdecydowanie bardziej dokładny wynik oraz powie Ci czy dziewczyna jest z Tobą na serio!

• Jeżeli dziewczyna nie jest zainteresowana relacją z Tobą, to ona między innymi będzie pisać z innymi chłopakami.
  • Jeśli natomiast Twoja dziewczyna będzie zainteresowana, to nie musisz bać się o jej wierność oraz o to z kim i o czym pisze.

Jeśli nie masz bezpośrednich dowodów – nie oskarżaj! Zamiast tego, po prostu obserwuj jej zainteresowanie. Taka metoda oszczędzi Ci kłótni oraz da dokładniejszy obraz sytuacji w związku.

Dziewczyna pisze z innymi chłopakami – mam dowód!

Co jeżeli Ty jednak masz bezpośredni dowód i złapałeś dziewczynę na pisaniu z innymi facetami? Udało Ci się znaleźć jej konwersacje z innymi facetami. Jak masz na to zareagować i co to w ogóle oznacza?

Czy każdy kontakt z innym facetem to zdrada?

Sam fakt, że dziewczyna pisze z innym facetem nie jest wystarczającym powodem by oskarżyć ją o zdradę. Dziewczyna przecież, może pisać z innymi facetami tylko i wyłącznie z grzeczności, nie chcąc ich po prostu urazić. Jezeli Twoja dziewczyna jest atrakcyjną kobietą, to nietrudno pewnie jest domyślić się, że kręci się koło niej kilku adoratorów. Tacy adoratorzy, będą do niej podpisywać i zaczepiać ją, mając cichą nadzieję, że Twoja dziewczyna odwzajemni ich uczucie.

Twoja dziewczyna może pisać z innymi facetami. Pytanie tylko – w jaki sposób ona z nimi pisze i co nią kieruję podczas takich rozmów?

Oceń jej zaangażowanie i intencje w rozmowach z innymi mężczyznami

W całym tym zamieszaniu, najważniejsza jest dokładna analiza jej zachowania w tej sytuacji. Jeżeli masz wgląd do jej wiadomości, zwróć szczególną uwagę na:

• inicjatora konwersacji (kto rozpoczyna rozmowę? kto do kogo częściej pisze?);
  • charakter rozmowy (jaki charakter ma ten rozmowa? czy dziewczyna odpowiada mu tylko z grzeczności, czy może bardziej się angażuje emocjonalnie?)
  • częstotliwość kontaktu (jak często rozmawiają ze sobą? jak długo?)
  • charakter znajomości (czy dziewczyna kontaktuje się ze znajomym ze studiów? czy to może współpracownik?)
  • tematy rozmowy (na jakie tematy rozmawiają? czy to tematy służbowe?)

Mając takie informacje, nałóż na to romantyczne zainteresowanie swojej kobiety i wyciągnij z tego wnioski.

Miej świadomość, że ewentualny kontakt dziewczyny z innymi facetami nie musi oznaczać zdrady. Twoja dziewczyna może przecież pisać z innym facetem tylko i wyłącznie z grzeczności, odpowiadając na jego nachalne czaty.

Pamiętaj! Jeżeli wokół Twojej dziewczyny (która jest Tobą zainteresowana) pojawią się piszący adoratorzy, kobieta z dużym prawdopodobieństwem Ci po prostu o tym powie. Ona nie będzie niczego ukrywać. Po prostu powie Ci, że ma kilku amatorów, jednocześnie podkreślając pozytywny stosunek do Ciebie.

Jeżeli jednak, zauważysz że kontakty Twojej dziewczyny nie są przypadkowe i ona chętnie pisze z innymi – to faktycznie – masz uzasadnione powody do obaw.

Dziewczyna chętnie pisze z innymi facetami – co to oznacza?

Wyeliminujmy zatem optymistyczną możliwość. Załóżmy, że Twoja dziewczyna pisze z innymi chłopakami i nie jest to kontakt przypadkowy i wyłącznie grzecznościowy. Twoja dziewczyna chętnie pisze z innymi facetami – co to oznacza?

Na świecie nie ma przypadków – są tylko znaki. Skoro Twoja dziewczyna przeznacza swój czas innym facetom i ciągle się z nimi kontaktuje, to z całą pewnością coś jest nie tak. Bardzo możliwe, że Twoja dziewczyna nie jest już Tobą zainteresowana! Dlaczego ona pisze z innymi facetami? Ona szuka już wyjścia ewakuacyjnego! Dziewczyna, będąc z Tobą w związku, szuka sobie już zastępstwa.

Jeżeli dziewczyna preznacza coraz więcej czasu na pisanie z innym mężczyzną, to oznacza to, że ona nie jest Tobą zainteresowana. Jej zachowanie wskazuje na to, że ona poszukuje związkowego zastępstwa!

Domyślam się, że możesz w tym momencie zacząć usprawiedliwiać swoją dziewczynę. Zanim zaczniesz to robić, zadaj sobie następujące pytania:

• Dlaczego ona z nim pisze?
  • Czy tak częsty i tak intensywny kontakt jest wskazany?
  • Czy ja, będąc na jej miejscu, zachowywałbym się podobnie?

Spróbuj spojrzeć na tą sytuację z boku i oceń ją chłodnym okiem. Niestety, ale jeżeli Twoja dziewczyna chętnie pisze z innym facetem, to coś jest tu nie tak i to może być oznaka jej zabitego zainteresowania.

Dziewczyna nie jest już zainteresowana? Co to oznacza?

Ciągły kontakt z innym facetem to wyraźny sygnał braku zainteresowania kobiety obecną relacją. Skoro ona nie jest zainteresowana już związkiem z Tobą, to podejmie wszelkie kroki aby ten stan rzeczy zmienić.  Jak to może się objawiać w Twojej relacji?

1. Dziewczyna na samym początku, będzie szukać bezpiecznej alternatywy i zastępstwa. Wyrazem tych starań jest właśnie pisanie z innymi facetami!
  2. Gdy dziewczyna będzie pewna przyszłego związku z tamtym facetem, to kopnie Cię w dupę i z Tobą zerwie!

Niestety, ale takie jest już życie. Jeżeli jesteś w związku z niezainteresowaną dziewczyną, to musisz się niestety liczyć z takimi konsekwencjami.

Jak uzyskać pewność, że ona nie jest zainteresowana?

Jeżeli chcesz mieć kompletną pewność co do zainteresowania swojej kobiety, obserwuj jej zachowanie. Jeśli Twoja dziewczyna faktycznie nie jest zainteresowana, to z całą pewnością, pisanie z innymi facetami nie będzie jedyną oznaką jej braku ww. zainteresowania. Obok pisania z innymi facetami, powinieneś dostrzec dodatkowe oznaki, takie jak:

• coraz częstsze kłótnie i sprzeczki;
  • mniejsza czułość z jej strony;
  • mniejsza chęć do randkowania z Tobą i odwoływane spotkania;
  • zmniejszający się szacunek do Ciebie
  • i tak dalej…

Jeżeli zauważysz również i te oznaki, to niestety ale… MOŻESZ PRZYGOTOWAĆ SIĘ NA ROZSTANIE.

Niestety, ale taki scenariusz, mając niezainteresowaną dziewczynę, jest wyjątkowo łagodnym wyjściem.

Czy pisanie dziewczyny z innymi to brak wierności? To zależy…

Jak zapewne zauważyłeś po wnikliwej analizie mojego wpisu, sytuacja nie jest zero-jedynkowa. Nie każdy kontakt dziewczyny z innymi facetami musi oznaczać zdradę i brak wierności. To wszystko w znaczącej mierze zależy od kontekstu, Waszej relacji i samej kobiety.

Jeśli dziewczyna pisze z innymi facetami  i jest raczej stroną bierną, która ogranicza ten kontakt i nie szuka romantycznych konotacji – nie ma powodów do obaw. Jeżeli jednak, dziewczyna chętnie i aktywnie kontaktuje się z innymi facetami – to coś jest na rzeczy. Zwłaszcza, jeżeli jej zainteresowanie wobec Ciebie, pozostawia wiele do życzenia…

Oceń sytuację w której Ty się znalazłeś i podejmij odpowiednie kroki.

Mam ogromną nadzieję, że mój wpis pomógł Ci w podjęciu tej decyzji.

Pozycja obowiązkowa dla każdego faceta w związku. Dzięki tej książce będziesz gotowy na wszystko w swojej relacji romantycznej, a pojęcia takie jak rozstanie czy brak zainteresowania będą Ci niestraszne!