Dziewczyna spotyka się z innymi chłopakami – jak na to prawidłowo zareagować? Co to oznacza?

“Jestem w związku, a moja dziewczyna spotyka się z innymi chłopakami. Jesteśmy przecież razem, a ona cały czas umawia się z innymi kolesiami.” Czy to normalne? Czy będąc w stałym związku z drugą osobą, możemy nadal spotykać się z płcią przeciwną? Tematem dzisiejszego artykułu będzie kobieca lojalność w związku oraz temat “spotkań z innymi mężczyznami”. Zapraszam do lektury!

Faktycznie jesteś w związku?

Dziewczyna spotyka się z innymi facetami

Na samym początku należy podkreślić jedną ważną rzecz, która umyka wielu mężczyznom.

Jeżeli nie jesteś z daną dziewczyną w związku, to po prostu nie masz prawa wymagania od dziewczyny wyłączności spotkań tylko dla Ciebie!

Nie ważne czy spotykasz się z nią kilka czy też kilkadziesiąt randek – jeżeli nie jesteś z nią w związku to ona może spotykać się z kim tyko chce.

To nie Twoja sprawa. Jeżeli nie ustaliłeś z nią wyłączności to ona może spotykać z innymi facetami!

Piszę o tym, ponieważ wielu facetów ma ogromny problem z tym, że dziewczyny spotykają się i randkują z innymi facetami, mimo iż z tą dziewczyną w ogóle nie są.

Piszę/spotykam się z nią, więc ona jest moja!!!

Nie! Dopóki dziewczyna nie jest z Tobą w związku to może robić co chce i nic temu nie poradzisz.

Dziewczyna spotyka się z innymi chłopakami – czy to jest OK?

Jeżeli jednak jesteś już w związku z kobietą i widzisz, iż ta regularnie spotyka się z innymi kolesiami, to jest to poważny problem.

Jeżeli Twoja dziewczyna REGULARNIE spotyka się z innymi mężczyznami, to jest to faktycznie problem!

Nie popadajmy jednak w skrajności i nie wariujmy przy pierwszej lepszej okazji. Jeżeli kobieta:

• Spotka się z kolegami/koleżankami z pracy na wyjściu integracyjnym
  • Wyjdzie ze swoimi znajomymi na miasto

To nie jest to aż taka wielka tragedia.

Związek to nie areszt i nie powinniśmy więzić drugiej osoby.

Jeśli Twoja dziewczyn wyskoczy ze znajomymi raz na kilka miesięcy, to nie miałbym większych powodów do obaw.

Problem pojawia się jednak, gdy jej wypady i spotkania z innymi mężczyznami zaczynają być coraz częstsze, dłuższe oraz bardziej podejrzane!

Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do jej zachowania, to zwróć szczególną uwagę na te aspekty:

• Czy spotyka się z jedną osobą (mężczyzną) czy jest to jakaś grupa?
  • Jak często Twoja dziewczyna spotyka się z daną osobą/grupą?
  • Jaki jest Tego powód? Czy jest to wypad integracyjny czy może regularne spotkania dla zabicia czasu?

Wniosek: Jeżeli Twoja dziewczyna spotyka się z innymi mężczyznami i są to spotkania regularne, to  Twoje obawy są jak najbardziej słuszne!

Dziewczyna spotyka się z innymi chłopakami – co to oznacza?

Jeżeli Twoja dziewczyna spotyka się z innymi chłopakami, to jest to objawa jej niskiego zainteresowania oraz niedowartościowania!

Nie próbuj sobie wmówić, iż ona testuje Twoją zazdrość i sprawdza reakcję na takie zagrywki. Takie zachowanie jest po prostu nielojalne i niedopuszczalne w trwałej relacji z drugą osobą!

Pomyśl… Czy jej też byłoby przyjemnie i fajnie, gdyby wiedziała że spotykasz się cały czas z innymi kobietami?

Jeśli ona spotyka się non stop z innymi kolesiami, to jest to po prostu objawa jej niedowartościowania, niskiego zainteresowania i niezdolności do trwałej relacji!

Niektóre kobiety mają straszliwego fioła na punkcie swojej wartości i atrakcyjności. Dla takiej dziewczyny uwaga jednego mężczyzny to za mało! Ona musi żywić się atencją całego grona męskiego. One chcą słyszeć jak bardzo piękne/atrakcyjne/fajne są. Problem jest tylko z tym, iż chcą to słyszeć od każdego mężczyzny! Dlatego też, spotykają się z innymi facetami i wysysają ich energię dla własnej przyjemności!

Uwaga innych mężczyzn dla takich kobiet jest jak narkotyk! One będą specjalnie wyzywająco się ubierać, pokazywać w męskim gronie oraz prosić o uwagę na mediach społecznościowych. Ty nigdy jej nie zadowolisz! Twoje komplementy, uwaga czy obecność nie wystarcza – to za mało.

Jak poznać, że jej zależy? 5 oznak szczerego zainteresowania

Dodatkowo, regularne spotykanie się z innymi facetami to także oznaka niskiego zainteresowania Tobą!

Zainteresowana kobiecie będzie zależało na Tobie i Twoim dobru. Dlatego też, będzie chciała spotykać się tylko z Tobą!

Zainteresowana kobieta będzie chciała pokazać Tobie, że to właśnie TY jesteś najważniejszym mężczyzną w jej życiu i specjalnie będzie podkreślać to, iż spotyka się wyłącznie z Tobą. Ona doskonale wie, że spotykanie się z innymi facetami jest nielojalne i nie będzie robić Ci z tego powodu przykrości.

Problem jest jednak z kobietą, która nie jest zainteresowana. Ona będzie spotykać się z innymi facetami, ponieważ jej w sumie wszystko jest obojętne!

Co zrobić?

Nie dyskutuj z nią na te tematy! To po prostu bezsensowne i głupie. Gdy zaczniesz z nią dyskutować na temat jej zachowania, to ona zacznie się bronić i będzie wymyślać Ci przeróżne zmyślne wymówki:

• ona jest taka pokrzywdzona…
  • to tylko koledzy…
  • jesteś za bardzo zazdrosny i kontrolujący…
  • ona Cię przecież kocha, ale spotyka się z innymi facetami bo lubi z nimi spędzać czas
  • inne kobiety są beznadziejne i ona lubi facetów
  • i tak dalej…

Nic Ci to nie da. Ona cały czas będzie broniła swojego stanowiska i nie będzie widziała problemu w swoim zachowaniu. Co najlepsze, wyjdzie że ty będziesz najgorszy! Staniecie na tym, że ona po prostu niewinnie spotyka się z kolegami, a ty ją cały czas kontrolujesz.

Prawda jest jednak taka że…

Ona jest po prostu nielojalna i bawi się facetami jak zabawkami!

Powiedzmy sobie wprost – bez zbędnego owijania w bawełnę: Taka dziewczyna jest niesamowystarczalna emocjonalnie, co doskonale potwierdza jej karygodne zachowanie.

Czy jest jakaś recepta na tą sytuację? Czy można jakoś zmienić kobietę i oduczyć takiego zachowania?

Jedyną i słuszną według mnie drogą jest zerwanie znajomości z taką kobietą!

Dlaczego powinieneś z nią zerwać?

Jeżeli kobieta jest niedowartościowaną dziewczynką, to po prostu ona nie nadaje się do stałej i stabilnej relacji na całe życie! Możesz ją zmieniać i próbować nauczyć nowych zasad. Życzę powodzenia! Takie osoby bardzo rzadko się zmieniają.

Nawet jeżeli oduczysz ją spotykania się z innymi mężczyznami, to nie zlikwiduje to jej problemu z dowartościowaniem i toksycznym charakterem.

Naprawisz jeden problem, a zaraz pojawią się kolejne:

• Dziewczyna będzie oskarżała Cię o to, że nie dbasz o związek i nie spełniasz jej chorych oczekiwań.
  • Ona będzie porównywać Cię z innymi facetami oraz krytykować wszystkie błędy
  • Będziesz musiał cały czas niemal perfekcyjnie się zachowywać, ponieważ Twoja księżniczka cały czas będzie miała “gorsze dni”

Będziesz próbował ją całkowicie zmienić, co jest praktycznie niemożliwe! Poświęcisz na to mnóstwo czasu i nerwów, a rezultaty Twojej pracy mogą być naprawdę bardzo niewielkie!

Jak zapomnieć o dziewczynie oraz szybko stanąć na nogi po rozstaniu.

Możesz oczywiście ją wspierać i próbować ją jakoś zmienić. Ja osobiście Ci odradzam takich praktyk. Jeżeli ona nie będzie chciała się zmienić, to żadne Twoje starania tutaj nie pomogą! Cały czas będziesz się przy tym męczył i być może nigdy nie doświadczysz normalnego i udanego związku. Nie próbuj zbawić całego świata! Niektórzy ludzie są jacy są i nie da się tego zmienić. Zaakceptuj to albo po prostu odejdź – wybór należy do Ciebie.

Zastanów się!

Jak myślisz – czy zachowanie Twojej dziewczyny jest lojalne? Czy ona Ciebie szanuje? Czy w ogóle wierzysz, że jakiekolwiek rozmowy dadzą rezultat?

Według mnie taka kobieta jest po prostu niedowartościowana i spotykanie się z innymi chłopakami to nie pierwszy i nie ostatni problem jaki będziesz miał z daną dziewczyną.

Spotykanie się dziewczyny z innymi facetami to dopiero wierzchołek góry lodowej pod nazwą “niedowartościowanie i toksyczny charakter”.

Nie będę próbował przekonywać Cię do mojej racji, bo doskonale wiem, że zrobisz co będziesz chciał. Miej tylko świadomość tego, iż problem niedowartościowania to poważne obciążenie dla związku i faceta.

Więc jeżeli zapytasz się mnie jakie jest rozwiązanie tego problemu, to odpowiem Ci, że rozstanie jest tym rozwiązaniem!

Miałeś kiedyś podobne doświadczenia z dziewczyną? Jeżeli tak, to jak na to zareagowałeś i jak to wpłynęło na Twoją relację? Daj mi koniecznie znać!

Nie zapomnij odwiedzić mojej strony na Facebooku, gdzie na bieżąco będziesz informowany o wszelkich nowościach dotyczących strony.

Dołącz do nas na Facebooku!

Będzie mi niezmiernie miło, jeżeli docenisz moją pracę poprzez udostępnienie mojej strony znajomym oraz skomentowanie artykułu. Pokaż mi, że moja praca nie idzie na marne!

Pozdrawiam oraz życzę powodzenia w relacjach damsko-męskich

Artur – udanyzwiazek.pl

5 (100%) 1 głosów