Dziewczyna nie odczytuje wiadomości. Co to oznacza oraz jak na to zareagować?

50 uniwersalnych zasad relacji damsko-męskich, o których powinien wiedzieć każdy mężczyzna!

Poznałeś niedawno kobietę i od razu zacząłeś z nią pisać. Jednak po kilku dniach, dziewczyna przestała z Tobą się kontaktować i odpisywać na Twoje wiadomości. Dlaczego dziewczyna nie odczytuje wiadomości? Czy to coś poważnego? Czyżby to była pierwsza oznaka jej braku zainteresowania? Sam temat pisania z dziewczyną nie jest tak prosty i jasny, jakby mogło na pierwszy rzut oka się wydawać. W niniejszym artykule przyjrzymy się bardziej samej kwestii pisania z dziewczyną oraz sytuacji w której dziewczyna nie odczytuje wiadomości SMS/na Messangerze. Zapraszam do lektury!

Dziewczyna nie odczytuje wiadomości – nakreślenie sytuacji

Standardowo, zanim zaczniemy rozmawiać o samym problemie oraz jego rozwiązaniu, nakreślmy ramy sytuacji, którą będziemy poruszać.

Załóżmy zatem, że poznałeś ostatnio dziewczynę od której to zabrałeś numer telefonu. Oprócz numeru telefonu, udało Ci się z nią nawet spotkać oraz sukcesywnie wymieniać wiadomości pomiędzy spotkaniami. Po jakimś czasie jednak, dziewczyna przestała odczytywać wiadomości od Ciebie oraz zmniejszyła częstotliwość kontaktu z Tobą.

Jeszcze niedawno zachowywała się ona wzorowo i odpisywała niemal natychmiast. Teraz natomiast, dziewczyna nie odczytuje wiadomości w ekspresowym tempie lub nie odczytuje ich w ogóle.

Czy jest to poważny powód do obaw?

Czy to temat, którym powinieneś się martwić?

Jeżeli znasz choć trochę moją działalność i moje podejście do tematu pisania z dziewczyną, zapewne domyślasz się już mojej odpowiedzi. Jeżeli nie, już wyjaśniam:

Sam temat pisania z dziewczyną na jakimkolwiek komunikatorze nie jest Twoim istotnym problemem i przedmiotem Twojego zainteresowania w kontekście podrywu!

Samo pisanie nie ma żadnego wpływu na Twoje powodzenie z płcią przeciwną w kontekście randkowania oraz budowania związku. Twoja gadka i bajera przez komunikator nie wpłynie pozytywnie na rozwój relacji. Mimo, iż Tobie może się tak wydawać.

Tak samo jest ze współczynnikiem otwieralności wiadomości przez dziewczynę. Sam fakt, że dziewczyna odczytuje Twoje wszystkie wiadomości nie oznacza, że jest Tobą romantycznie zainteresowana.

Znów się powtarzam, ale warto przypomnieć to raz jeszcze. Pisanie z dziewczyną w celu podrywu jest kompletnie bezsensowne oraz może przynieść Ci tylko i wyłącznie wiele negatywnych następstw. Jeżeli chcesz poczytać więcej na temat pisania z dziewczyną, zajrzyj do moich książek, artykułów i filmów. Na temat samej zasadności pisania z dziewczyną, pisałem między innymi w tym wpisie.

Dziewczyna nie odczytuje wiadomości? Obserwuj jej pozostałe zachowanie

Jeżeli dziewczyna nie odczytuje wiadomości od Ciebie, to nie jest to właściwie duży powód do obaw czy też zachwytu. Dziewczyna może nie odczytywać wiadomości, ponieważ jest zajęta, nie ma czasu lub nie wyświetlają jej się powiadomienia w telefonie. Może też tak się zdarzyć, że Twoje wiadomości jakimś cudem utkną w jej skrzynce odbiorczej lub je po prostu nie zauważy. No cóż – zdarza się…

Czy ona przychodzi na randki? To jest bardzo ważne!

Zamiast zastanawiać się co oznacza jej zachowanie w postaci nieodczytywania wiadomości, popatrz na to z innej strony. Ona może nie odczytywać wiadomości lub w ogóle z Tobą nie pisać. Jednak w kontekście jej romantycznego zainteresowana, ona musi:

• akceptować zaproszenia na randki oraz na nie finalnie przychodzić;
  • całować się z Tobą w usta po kilku pierwszych spotkaniach zapoznawczych;
  • wyrażać chęć dalszego spotykania Ciebie na żywo.

Jeżeli ona będzie przejawiać powyższe oznaki zainteresowania, a nie będzie odczytywać Twoich wiadomości w ekspresowym tempie, to wszystko jest OK! W takiej sytuacji, wszystkie ważne rzeczy masz właściwie na swoim miejscu. W takim rozdaniu jej zachowanie w odniesieniu do pisania jest nieistotne.

Natomiast jeżeli ona nie będzie przychodzić na spotkania i jednocześnie nie będzie odczytywać Twoich wiadomości, to faktycznie coś jest nie tak.

Problem polega jednak na tym, że samo zachowanie polegające na nieodpisywaniu, pozostawione w odizolowaniu od innych zachowań, nie jest wskaźnikiem jakiechkolwiek intencji kobiety. Mówiąc prościej – to może oznaczać brak zainteresowania lub też nie. Jeżeli nie postawimy tego obok innych ważnych zachowań, nie jesteśmy w stanie wyciągnąć żadnych logicznych wniosków.

Nie zwracaj uwagi na drobnostki i głupie szczegóły

Jako mężczyźni, powinniśmy przestać zwracać uwagę na głupie szcczegóły i drobnostki oraz zająć się wyłącznie interpretacją ważnych oznak zainteresowania.

Bardzo często trafiają do mnie mężczyźni, którzy pytają mnie o interpretację najmniejszych i najdrobniejszych zachowań. Męźczyźni piszą: Artur, czy możesz powiedzieć mi co to oznacza?

• „Dziewczyna zamiast uśmiechniętej buźki, wysłała mi buziaczka. Czy to oznacza, że jest gotowa na związek?”
  • „Kobieta na randce podrapała się po brodzie jak do mnie mówiła o następnym spotkaniu. Co to oznacza?”
  • „Ona wspomniała na jednym spotkaniu o moim znajomym. Czy ona chce wzbudzić we mnie zazdrość?”
  • „Dziewczyna nie ubiera się już w sukienki. Czy ona nie jest mną zainteresowana w związku?”

Nie popadajmy w paranoje i nie analizujmy każdego zachowania dziewczyny. Zachowajmy we wszystkim zdrowy rozsądek.

Obserwuj tylko to, co ważne!

Nie panikuj i nie doszukuj we wszystkim przyczyny braku zainteresowania. Aby oszczędzić sobie nerwów i czasu, zwracaj uwagę na najważniejsze zachowania, a więc na jej obecność na spotkaniach czy też reakcje na pocałunki w usta.

Aby uniknąć szaleństwa nadinterpretacji, polecam Ci gorąco moją książkę zajmującą się tymi tematami – Algorytm Podrywu.

Z wnikliwej lektury ww. pozycji dowiesz się jak interpretować zachowanie kobiety, na co zwracać szczególną uwagę oraz co najwazniejsze – jak skutecznie zdobyć wartościową dziewczynę do związku na całe życie.

Dziewczyna nie odczytuje wiadomości? To bez znaczenia!

Nie masz żadnych powodów do przesadnych zmartwień spowodowanych jej nieodczytywaniem wiadomości na Messengerze czy innym komunikatorze. Nie powinieneś się tym przejmować lub też podejmować jakichkolwiek działań mających na celu poprawy tego stanu rzeczy. Jak przedstawiłem Ci we wcześniejszej części artykułu, to właściwie bez znaczenia czy ona odczytuje wiadomości czy też nie.

Ważne jest natomiast to, czy ona przychodzi na spotkania z Tobą, dobrze się bawi i czy akceptuje kolejne kroki rozwoju Waszej romantycznej relacji. O to właściwie powinieneś się martwić.

Reszta to nieistotne detale, które będą zaśmiecać Ci umysł i odwracać Twoją uwagę od rzeczy prawdziwie istotnych.

Dołącz do męskiego grona oraz darmowy raport PDF, tak na dobry początek!

Dowiedz się jak zdobyć wartościową dziewczynę do związku, uniknąć odrzucenia oraz skutecznie poprowadzić relację do romantycznego związku.

Ponad 170 stron praktycznej wiedzy o poznawaniu kobiet, zagadywaniu, randkowaniu i relacjach damsko-męskich, które pomogą Ci zdobyć wartościową dziewczynę do związku.