„Dlaczego nie mam dziewczyny?” – oto 5 powodów Twojego niepowodzenia z płcią piękną!

Lata mijają, a Ty nadal bez półówki u swojego boku? Czujesz, że powinieneś już być w związku, lecz mimo to, nic nie idzie w odpowiednim kierunku? Mówisz sobie – „dlaczego nie mam dziewczyny?” Bez obaw! Sam swego czasu zadawałem sobie podobne pytania, szukając pomocy gdzie się tylko da. Jak zapewne się domyślasz, odnalazłem odpowiedzi i teraz chciałbym podzielić się swoją wiedzą z Tobą. W niniejszym wpisie znajdziesz 5 powodów dla których być może nie możesz znaleźć dziewczyny do związku. Zapraszam do lektury!

Nie masz dziewczyny? To nie jest jeszcze powód do paniki!

Możesz mi wierzyć lub nie, ale brak jakiegokolwiek związku nie jest jeszcze tragedią. Prawdziwym dramatem jest związek z niewłaściwą osobą. Niesamowitym utrapieniem dla mężczyzny jest relacja z toksyczną, niezainteresowaną i rozczeniową kobietą. To jest prawdziwe piekło!

Gdybym miał wybierać, wolałbym być do końca życia sam, niżeli w związku z nieodopowiednią przedstawicielką płci pięknej.

Niewłaściwa kobieta w związku to między innymi…

• Nieustanne kłótnie i pretensje z błahych powodów;
  • Brak czułości, seksu i szacunku w związku;
  • Przemoc psychiczna;
  • Wykorzystywanie Ciebie do jej egoistycznych interesów;
  • Buntowanie Twoich własnych dzieci przeciwko Tobie

To nie są historie wyssane z palca. Tak potrafią kończyć się związki z toksycznymi partnerkami. Niestety, nie są to rzadkie zjawiska.

Dlatego też, znacznie lepiej być już samemu i czuć względny spokój, niżeli być z kimś dla samej zasady i przeżywać każdego dnia „małe piekiełko”.

Dlaczego nie mam dziewczyny? Zrób audyt samego siebie

Zastanów się dlaczego nie masz dziewczyny

W żadnym bądź razie nie wychwalam samotności i bycia singlem do końca życia. Według mnie, nie jest to najlepsza opcja, ale z całą pewnością nie jest też najgorsza.

Skoro jednak padło pytanie „dlaczego nie mam dziewczyny” domyślam się, że jednak zależy Ci na udanym i satysfakcjonującym związku. Słusznie! Relacja z piękną, lojalną i wartościową kobietą to coś pięknego. Jest naprawdę o co grać!

Oto 5 powodów dlaczego nie masz dziewczyny:

Dlatego też, jeżeli zastanawiasz się dlaczego nie masz dziewczyny, poniższe 5 powodów Twojego niepowodzenia może okazać się pomocne. Podejdź do „audytu” szczerze, znajdź swoje słabe strony i zacznij nad nimi pracować.

Jeżeli będziesz potrzebował pomocy, pamiętaj o mojej stronie i mojej działalności. Istnieję właściwie tylko po to by Ci pomóc i doprowadzić Cię do udanego związku.

Nie przedłużając jednak, zapraszam Cię do dalszej części tego wpisu.

1. Nie masz dziewczyny? A w ogóle szukasz?

Bardzo głupie, ale według mnie, bardzo ważne pytanie – czy robisz cokolwiek by wcześniej wspomnianą dziewczynę znaleźć?

No wiesz… Chodzi mi o to czy podejmujesz jakiekolwiek działania mające na celu znalezienie wybranki serca. Mam tu na myśli takie rzeczy jak…

• regularne pojawianie się w miejscach w których możesz spotkać płeć piękną;
  • poszerzanie swojego grona znajomych;
  • prowadzenie profilu na portalach randkowych;
  • i tak dalej…

To zabawne, ale nierzadko pojawiają się faceci którzy narzekają na brak dziewczyny, ale mimo to, nie robiąc nic aby ww. dziewczynę zdobyć.

Gdy pytam ich o konkretne działania i ich „typowy dzień”, oni odpowiadają:

No wiesz… Rano wstaję, jem śniadanie i jadę do pracy. Po 17:00, wracam do domu, biorę przysznic i jem kolację. Potem jakiś Netflix albo pogram z kumplami w CS’a. W weekend wyskoczę może na piwo i generalnie to tak… Tak wygląda mój typowy tydzień.

Pozwolę sobie zapytać – w jaki sposób ten facet ma znaleźć kobietę, skoro on w ogóle jej nie szuka? Czyż nie widzisz tutaj niesamowitego dysonansu?

Sama chęć lub postanowienie poprawy nie są wystarczające. Aby ruszyć z miejsca, musisz wrzucić pierwszy bieg!

Samochód nie porusza się wskutek Twojej woli. Musisz mu w tym pomóć działaniem. Jeżeli chcesz znaleźć nieruchomość do kupienia, musisz poświęcić dziesiątki lub setki godzin na przeglądanie ofert deweloperów.

Tak samo jest z kobietami. Jeżeli chcesz znaleźć dziewczynę swoich marzeń, musisz aktywnie szukać. Musisz poświęcać godzinę/dwie dziennie na poszukiwania. Gdy będziesz pasywnie czekał na kandydatkę na żonę, możesz się nieco zawieść. Co do zasady, dziewczyny nie spadają z nieba.

Aby znaleźć miłość swojego życia, musisz wyjść z domu i zaczać „polowanie”.

2. Kobieta nie jest Twoją boginią!

Twoje niepowodzenia z płcią przeciwną mogą być również spowodowane Twoim stosunkiem do kobiet. Być może niesamowicie się stresujesz i pocisz ze względu na wyolbrzymiony obraz kobiety, który jest głównym elementem Twojej życiowej układanki.

Czy posiadasz jakieś cele i ambicje? Czy masz jakąś ważną misję? Masz co udowodnić temu światu? Czujesz się potrzebny na ziemi? Czy może ustanowiłeś kobietę jako ultymatywny sens swojego życia? Czyżby zdobycie kobiety było celem samym w sobie?

Jeżeli bardziej skłaniasz się do dwóch ostatnich pytań, mam dla Ciebie bardzo złą odpowiedź:

Kobieta nigdy nie powinna być w centrum Twojego życia! Nigdy nie stawiaj jej w centrum swojego światopoglądu, nie warunkuj od niej swojego jescestwa i swojego życia.

Nie chce tutaj w żadnym wypadku obniżać wartości kobiet. Płeć piękna jest taka samo ważna jak my, mężczyźni. Chciałbym Ci zwrócić tylko uwagę, że jakiekolwiek opieranie swojego sensu życiowego na drugim człowieku jest cholernie niebezpieczne. Niezależnie czy jest to babcia, dziecko, tata, czy Twoja ukochana. To są po prostu ludzie. Ludzie, którzy są grzeszni, potrafią robić błędy i mogą Cię po prostu zawieść! Gdy do tego dojdzie, Twój cały światopogląd legnie w gruzach. Naprawdę tego chcesz?

Kobieta będzie Twoim najlepszym towarzyszem życiowym. Będzie Twoją drugą połówką, która pomoże Ci osiągnąć Twoje życiowe cele. Nigdy jednak nie będzie to Twoja bogini, która istnieje tylko po to „by robić Tobie dobrze”. Im szybciej to sobie uświadomisz, tym lepiej.

Zamiast ubustwiać kobiety, potraktuj je jako równego partnera życiowego. Zajmij się sobą, znajdź życiowe pasje i wyznacz cel do którego będziesz dążył. Dziewczyna do Ciebie dołączy, jeżeli będziesz miał coś ciekawego do zaprezentowania.

Niezależnie od tego na co się zdecydujesz, jedno jest pewne. Jeżeli będziesz uznawał kobietę za kogoś lepszego i postawisz ją na piedestale, sam utrudniasz sobie zadanie. Gdy będzie Ci na niej tak cholernie zależeć, zaczniesz ją tracić.

3. Brakuje Ci po prostu wiedzy

Jeżeli zastanawiasz się nad tym dlaczego nie masz dziewczyny, być może głównym winowajcą tego stanu jest Twój elementarny brak wiedzy na temat relacji?

Biegłość w relacjach damsko-męskich zależy właściwie od dwóch czynników – od Twojej wiedzy teorytycznej oraz praktyki. O ile praktyka przychodzi z czasem i wymaga od nas trochę działania, to sama wiedza teorytyczna jest fundamentem jakiegokolwiek późniejszego rozwoju.

Jeżeli Twoja wiedza teoretyczna na temat kobiet i związków będzie zerowa lub błędna, na nic nie zda się praktyka. Będziesz cały czas popełniał błędy. Nie będziesz wiedział jak prowadzić relację z płcią przeciwną, tracąc przy tym swój czas i nerwy.

„Przecież to nic trudnego… Tego się nie trzeba uczyć!” – możesz stwierdzić. Też tak sądziłem. Ogromne było moje zdziwienie gdy przejrzałem na oczy i poznałem prawdę na temat relacji damsko-męskich.

Jeżeli wydaje Ci się, że podświadomie znasz kobiety, to masz rację. Tylko Ci się wydaje!

Relacje damsko-męskie, tak samo jak inne sfery naszego życia, rządzą się swoimi prawami. Aby lepiej poruszać się w „świecie miłości” dobrze by było te prawa poznać. Wartościowej wiedzy na temat związków i kobiet raczej nie otrzymasz od swoich znajomych, z telewizji czy obserwacji znajomych.

Najlepiej będzie sięgnąć po ww. wiedzę z zaufanego i dobrego źródła. Jeżeli uznajesz moją stronę za takie źródło, zachęcam Cię do zapoznania się z moimi produktami, które znajdziesz tutaj.

4. Robisz z siebię ofiarę…

Czy masz może tak, że uważasz siebie za największego przegrywa i wielkie nieszczęście tego świata? Jeśli tak, z całą pewnością takie nastawienie nie pomoże Ci w znalezieniu odpowiedniej partnerki życiowej.

Obwinianie siebie i całego świata za Twojego niedogodności to bodaj najgorsza rzecz jaką możesz zrobić w momencie słabości. Nie rób z siebie ofiary. Życie Ci się nie przydarza. Stuprocentowy wpływ na swoje wyniki masz tylko i wyłącznie Ty.

Uważaj też na kuszące usprawiedliwienia Twoich niepowodzeń poprzez czynniki zewnętrzne.

Sam swego czasu próbowałem w ten sposób usprawiedliwiać swoje lenistwo i niezdarstwo w stosunku do poznawania płci pięknej. Usprawiedliwiałem się tym, iż cierpię na nieśmiałość miłosną (ang. love shyness), przez co odpuszczałem sobie jakiekolwiek próbu podrywu. Tak było mi łatwiej. Wytłumaczałem wszystko chorobą, która miała w 100% powodować, iż nie potrafię znaleźć kobiety. Problemem nie byłem ja. Problemem była nieśmiałość, która przybrała tutaj formę choroby.

Jak zapewne się domyślasz, to była tylko wymówka. Gdy tylko wziąłem się za siebie, okazało się, iż nieśmiałość miłosna mnie nie dotyczy. Udało mi się znaleźć dziewczynę. Problemem nie była choroba. Problemem byłem ja i moje głupie wymówki.

Dlatego też, gdy Ty będziesz myślał, że nie będziesz miał dziewczyny, ponieważ…

• masz nieśmiałość miłosną;
  • zostałeś zraniony przez bliskich;
  • nie jesteś przystojny;
  • cierpisz na rzadką chorobę;
  • i tak dalej…

… wiedz, że to nie jest wystarczająca wymówka. Nie rób z siebie ofiary. Zawsze jesteś w stanie wejść w romantyczną relację. Jeżeli coś ma Cię przed tym powstrzymać, to Tylko Ty i Twoje wymówki.

5. Żyjesz w błędnych przekonaniach

Być może Twoja samotność nie jest spowodowana brakiem obycia teoretycznego, a posiadaniem niewłaściwej wiedzy na temat związków i relacji. Brak wiedzy jest zły, jednakże błędne przekonania są jeszcze gorsze!

Co myślisz na temat kobiet? Jak wyobrażasz sobie idealny romantyczny związek? Co powinieneś robić aby zdobyć dziewczynę do udanego związku?

Znasz poprawne odpowiedzi na te pytania? Czy myślisz może innymi kategoriami?

Jeżeli uważasz, że…

• należy czym prędzej zamknąć znajomość z kobietą w łóżku;
  • trzeba wyznać miłość dziewczynie na pierwszym spotkaniu;
  • powinno się pisać z dziewczyną po kilka godzin dziennie;
  • wejdziesz w związek z dziewczyną po 3 spotkaniach;

… powinieneś czym prędzej zrewidować swoje poglądy na temat relacji damsko-męskich. Niestety, ale tak się sprawy nie mają. Dlatego też, jeżeli zadajesz sobie pytanie „dlaczego nie mam dziewczyny?”, odpowiedzią mogą być Twoje błędne przekonania.

Być może Twoje błędy nie są spowodowane złym podejściem do planu podrywu, a niewłaściwym planem właśnie. Zanim podejdziesz po raz kolejny do tego zadania, zrewiduj swoje poglądy i sprawdź czy faktycznie są słuszne i czy mają faktyczne zastosowanie w rzeczywistości.

Dlaczego nie masz dziewczyny? Teraz już powinieneś wiedzieć!

"Dlaczego nie mam dziewczyny?" Teraz powinieneś wiedzieć!

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem w Twoim problemie. Pamiętaj, że brak dziewczyny to tylko tymczasowy stan, który możesz zmienić.

Jeżeli ktokolwiek ma stuprocentowy wpływ na to czy będziesz miał dziewczynę czy nie, to z całą pewnością tą osobą jesteś Ty! Tylko i wyłącznie Ty.

Nie ma nikogo oraz niczego oprócz Ciebie. Tylko Ty masz wpływ na swoje życie romantyczne i tylko Ty możesz je kreować. Jeżeli będziesz cały czas zasłaniał się swoją niewiedzą, przeszłością czy nieudolnością, to robisz to oczywiście na własne życzenie.

Bycie singlem nie jest niczym strasznym. Mężczyźni wchodzą w związki w różnym wieku. Jedni zaczynają przed osiemnastką, inni zaś po dwudziestym roku życia, natomiast kolejni związują się po trzydziestce. Każdy z nich ma szansę na udany związek.

Chcesz znaleźć dziewczynę? No to do roboty! Weź się w garść i zacznij aktywnie poszukiwać kobietę swoich marzeń. Jeżeli będziesz potrzebował merytorycznej pomocy, zajrzyj do mojego Algorytmu Podrywu lub umów się ze mną na konsultację.

Z chęcią pomogę Ci w odniesieniu sukcesu na polu relacji damsko-męskich.

Potrzebujesz porządnej dawki wiedzy na temat podrywu, randek, kobiet i relacji damsko-męskich? Zapoznaj się z moim e-bookiem, który poprowadzi Cię za rękę przez cały proces zdobywania kobiety do romantycznego związku!