Dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być – ona mówi, że mnie kocha ale ma wątpliwości.

Jesteś z dziewczyną w kilkuletnim związku i coś zaczyna się psuć w Waszej relacji. Twoja kobieta zaczyna mieć coraz częściej wątpliwości i po prostu gorzej się wobec Ciebie zachowuje. Ona cały czas deklaruje Ci swoją miłość i oddanie, jednak Ty bardzo mocno czujesz, że jednak coś jest nie tak. “Dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być – czy to normalne?”, “Co to oznacza?”, “Czy powinienem dać jej trochę czasu?”.  Jeżeli trapią Cię podobne pytania, to trafiłeś w odpowiednie miejsce. W poniższym artykule rozwieję wszystkie Twoje wątpliwości dotyczące sytuacji w której dziewczyna nie wie czy z Tobą chce być i zastanawia się nad rozstaniem. Zapraszam do lektury!

Dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być – co to oznacza?

Jeżeli nurtuję Cię pytanie “Dlaczego dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być?”, to mam dla Ciebie złą wiadomość.

Jej ciągłe wątpliwości wskazują na jej BARDZO NISKIE ZAINTERESOWANIE oraz szukanie bramki do rozstania z Tobą!

Jeżeli dziewczyna, sama z siebie, zastanawia się czy chce z Tobą być i Ci to mówi, to bardzo poważny sygnał do obaw. W przeważającej większości, kobiety w takich sytuacjach po prostu już nas nie chcą oraz kompletnie utraciły nami zainteresowanie.

Jej wątpliwości i ciągłe zastanawianie się to po prostu walka z własnym sumieniem oraz próba zracjonalizowania podjętej już znacznie wcześniej decyzji w głębi serca.

Kobiety nigdy nie tracą swojego zainteresowania z dnia na dzień. Utrata zaangażowania to długi proces i bardzo często można mu zapobiec. Jednak jeżeli dziewczyna straci kompletnie nami zainteresowanie i podejmie w głębi serca decyzję o porzuceniu nas, to kompletnie nic już tego nie zmieni.

Jeżeli kobieta zastanawia się czy chce z Tobą być, to bardzo możliwe że wcześniej wspomniana decyzja została podjęta, a ona szuka tylko pretekstu i wytłumaczenia do rozstania.

Jeśli nadal ciężko jest Ci w to uwierzyć, to odnieś to proszę do siebie:

Czy Ty, będąc kompletnie zakochanym w dziewczynie, miałeś w ogóle jakiekolwiek wątpliwości co do tego czy z nią być?

Odpowiedz sobie na to pytanie i wyciągnij odpowiednie wnioski. Doskonale wiesz, że będac zainteresowany swoją kobietą…

• nie będziesz rozmyślał o rozstaniu,
  • nigdy nie pokazałbyś kobiecie swoich wątpliwości i niepewności co do związku,
  • chciałbyś z całej siły aby ten związek trwał i w ogóle się nie kończył!

Jak poznać, że jej zależy? 5 oznak szczerego zainteresowania

Prawda jest taka, że prawdziwe zainteresowana kobieta nie będzie miała żadnych wątpliwości i w ogóle nie pomyśli o rozstaniu. Ona będzie chciała Ciebie cały czas i będzie dbała o Twoje dobro. Kiedy ona zaczyna się zastanawiać nad związkiem i coraz gorzej się zachowuje, to sam widzisz że coś jest nie tak!

“Ale ona mówi, że mnie kocha!”

Zaraz możesz zaczać się usprawiedliwiać i mówić:

Kłamiesz! Ona cały czas mówi, że mnie kocha i powtarza, że jestem jej najważniejszym facetem na świecie!

Ona może pisać i mówić Ci wiele rzeczy, jednak sam dobrze wiesz, że prawda może być zupełnie inna. Dziewczyna może Ci równie dobrze powiedzieć, że jest wielbłądem i spadła dla Ciebie z Marsa – też w to uwierzysz?

Nie ufaj jej słowom, a w szczególności w takiej sytuacji. Doskonale widzisz, że jej słowa są w kompletnej sprzeczności z jej zachowaniem, ale mimo to – wierzysz w nie!

Dziewczyna zastanawia się nad rozstaniem/nie wie czy jesteś tym jedynym oraz jednocześnie mówi Ci że Cię kocha i jesteś dla niej bardzo ważny.

Czy nie widzisz w tym wypowiedzeniu pewnej sprzeczności?

Dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być – powód jej zachowania

Wiesz dlaczego ona tak się zachowuje?

Ona już nie jest Tobą zainteresowana, ale wie że Ty nadal ją pragniesz i po prostu nie chce Cię zranić. Dlatego też, wymyśla różne powody i wymówki do tego by jakoś zredukować swój dysonans, wyjść na poszkodowaną czy też zmniejszyć Twoje potencjalne cierpienie.

Wtedy właśnie:

• Dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być
  • Ona obwinia się, że nie jest godna by z Tobą być
  • Kobieta będzie szukać powodów potwierdzający fakt, że nie jesteście dla siebie stworzeni i do siebie nie pasujecie
  • Dziewczyna będzie szukać w Twoim zachowaniu powodów do rozstania i będzie się Ciebie o wszystko czepiać

Dlaczego dziewczyna zastanawia się czy chce ze mną być? Masz już odpowiedź:

Ona szuka pretekstu do rozstania i chce ukryć swoje prawdziwe (zabite!) zaintresowanie.

Dziewczynie bardzo często jest po prostu przykro i nie chce Cię zranic, ale jej zainteresowanie jest silniejsze od niej! Ona wie, że się zdenerwujesz ale ona już Cię nie chce i nic tego nie zmieni!

Ona chcę Cię rzucić, ale jej kobieca natura jej w tym przeszkadza. Dlatego też, ona cały czas zastanawia się czy chce z Tobą być, zaczyna gorzej się zachowywać oraz dystansuje się do Ciebie. Ona w pewien sposób, w sposób pośredni, próbuje zrzucić na Ciebie zadanie zerwania o czym świadczą jej czyny.

Niemniej jednak, ona straciła Tobą zainteresowanie i dąży do rozstania! Musisz przyjąć to na klatę!

Jeżeli ona cały czas zastanawia się czy chce z Tobą być oraz ma wątpliwości co do Waszego związku, to ona na 99% nie jest już Tobą zainteresowana. Niestety, musisz się z tym pogodzić.

Dlaczego ona chce mnie rzucić?

Odpowiedź na to pytanie może okazać się bardzo trudna, ponieważ istnieje naprawdę wiele czynników popychających kobietę do tej decyzji.

5 błędów mężczyzn, które prowadzą do rozstania.

Dla przykładu…

1. Dziewczyna od samego początku nie była Tobą zainteresowana i była z Tobą w związku “na przeczekaniu” lub też z samych nudów. Ona zacznie się zastanawiać nad Waszą relacją w momencie gdy tylko znajdzie lepszego chłopaka do związku na horyzoncie.
  2. Kobieta była Tobą zainteresowana ale zupełnie zabiłeś jej zainteresowanie nieodpowiednim zachowaniem. (zbyt dużo uczuć, zbyt częste spotkania)
  3. Ona przekonała się, że nie dbasz o relację i jesteś nudziarzem oraz zdecydowała się na rozstanie.

Powodów może być naprawdę wiele (nie zawsze to musi być Twoja wina) i poznanie prawdziwego “zabójcy jej zainteresowania” wymagać będzie dodatkowych informacji z Twojej strony.

Niemniej jednak, mleko się rozlało i nic już nie możesz na to poradzić. Kobieta straciła już zainteresowanie i nie możesz tego już zmienić.

Jedyne co możesz zrobić, to po prostu nie popełniać kolejnych błędów z kolejną kobietą, z którą będziesz miał “czystą kartę”.

Jeżeli ona odchodzi z Twojego powodu, to możesz jedynie wyciągnąć wnioski i nie popełniać tych samych błędów w przyszłości. Niestety, ale takiej relacji nie da się już naprawić.

Aby uzmysłowić Ci beznadziejnośćć sytuacji, pozwól że posłużę się porównaniem:

Sytuacja ma się tak samo jak pożar domu. Przed pożarem możemy oczywiście się w pewien sposób zabezpieczyć poprzez odpowiednie zachowanie czy też profilaktykę. Jednak jeżeli dom już spłonie i zostanie już tylko popiół, to nigdy nie uda Ci się przywrócić domu do poprzedniej postaci. Będziesz mógł zbudować dom od nowa, jednak nigdy nie będzie to taki sam dom jak kiedyś.Tak samo jest ze zwiazkiem. Jeżeli kobieta straci kompletnie zainteresowanie, to nie da rady go odbudować. Jedyne co możesz zrobić, to pielęgnować relację z kolejną dziewczyną i nie dopuścić do kolejnego rozstania.

Przygotuj się do rozstania

Wiem, że to co piszę nie jest w żaden sposób przyjemne i miłe, ale takie jest moje zadanie:

Moja strona powstała po to by mówić prawdę na temat relacji damsko-męskich, a nie mydlić Ci oczy słodkimi kłamstwami.

Dlatego też, jeżeli dziewczyna zastanawia się czy chce z Tobą być i Ci to cały czas mówi, to na 99% ona nie jest już Tobą zainteresowana i powinieneś przygotować się do rozstania.

Jeżeli nadal masz jeszcze jakieś wątpliwości, to zastanów się nad jej zachowaniem i pomyśl: Czy Ty miałeś kiedykolwiek takie myśli?

Zainteresowana kobieta po prostu z Tobą jest i nie mówi takich rzeczy, ponieważ CHCE Z TOBĄ BYĆ i to nie wymaga żadnych głębszych przemyśleń. Jeżeli jednak ona zaczyna zastanawiać się nad zasadnościa Waszego związku, to chyba coś jest nie tak, nieprawdaż?

Dołącz do męskiego grona oraz zgarnij randkowego e-booka, tak na dobry początek!