Dziewczyna daje sprzeczne sygnały – jak je interpretować?

Spotykasz się z dziewczyną lub też planujesz rozpocząć randki z kobietą, jednak masz niemały problem – dziewczyna daje sprzeczne sygnały. Jak je powinieneś interpretować oraz jak postępować  wobec tak zachowującej się kobiety? Wbrew powszechnej opinii, kobiece zachowanie w większości przypadków jest bardzo łatwe do wytłumaczenia, co zaraz Ci oczywiście udowodnię. Dlatego też, jeżeli zastanawiasz się dlaczego dziewczyna daje sprzeczne sygnały do Ciebie, to ten artykuł jest dla Ciebie. Zapraszam do lektury!

Dziewczyna daje sprzeczne sygnały – czas na definicję

Dziewczyna wysyła sprzeczne sygnały

Zanim zaczniemy rozważać te tematy, zdefiniujmy sobię pojęcia i nakreślmy o czym faktycznie rozmawiamy.

A więc…

O wysyłaniu sprzecznych sygnałów przez dziewczynę możemy mówić, gdy ona…

• Raz chcę się z Tobą spotkać, a raz nie
  • Pisze z Tobą, ale nie chce się ostatecznie spotkać
  • Wysyła Ci mnóstwo oznak zainteresowania, ale nie przychodzi na spotkania
  • Spotyka się z Tobą, ale nie przejawia jakichkolwiek chęci związku
  • Przychodzi na randki, ale unika gestów czułości oraz nie chce być pocałowana
  • I tak dalej…

Dlaczego dziewczyna odmawia spotkania – 3 powody jej braku zainteresowania.

Taka sytuacja może także wydarzyć się w Twoim związku. Dziewczyna może mówić Ci, że Cię kocha i nie wyobraża sobie życia bez Ciebie, jednak jej zachowanie może temu KOMPLETNIE PRZECZYĆ!

W takich przypadkach dziewczyna z jednej strony pokazuje w pewnym stopniu oznaki zainteresowania, jednak z drugiej strony pokazuje zachowaniem zupełnie co innego. Jednym zdaniem – niespójne zachowanie na całego!

Dziewczyna z jednej strony pokazuje swoje zaangażowanie, a z drugiej strony ujawnia braki romantycznego zainteresowania.

Jak to interpretować?

Dziewczyna wysyła sprzeczne sygnały - jak to zinterpretować?

Na samym początku musisz wiedzieć o jednej bardzo ważnej zasadzie:

Niespójne zachowanie kobiety jest w WIĘKSZOŚCI PRZYPADKÓW odzwierciedleniem jej nieszczerych intencji i ujemnego zainteresowania!

Wysyłanie sprzecznych sygnałów przez dziewczynę idealnie wpasowuję się w ramy tej zasady. Dlatego też, jeżeli dziewczyna daje sprzeczne sygnały, to wysoce prawdopodobne że nie jest Tobą zainteresowana. Aby wydać ostateczną osąd, zawsze warto jest zapoznać się z konkretną sytuacją i ocenić przypadek z osobna. Jednak moje doświadczenie w tejże kwestii wskazuje, że w zatrważającej większości jest to po prostu oznaka braku zainteresowania!

Spójrz prawdzie w oczy. Gdyby dziewczyna faktycznie była Tobą zainteresowana, to nie wysyłałaby Ci sprzecznych sygnałów, a jej zachowanie jasno wskazywałoby jej intencje. Gdy kobieta jest Tobą zainteresowana, to Ty to oczywiście widzisz i nie masz wobec tego żadnych wątpliwości. Jednak, kiedy dziewczyna daje sprzeczne sygnały, to w Twojej głowie rodzą się pytania i wątpliwości. Słusznie! Albowiem jej zachowanie jest co najmniej zastanawiające.

Kobiety doskonale czują relacje damsko-męskie i wiedzą że – gdy trzeba – to muszą odpowiednio się zachowywać, aby utrzymać Twoje zainteresowanie i zaangażowanie w relację. Dlatego też, jeżeli one Cię lubią i im się po prostu podobasz, to one będą próbowały jak najlepiej przy Tobie wypaść. Dlatego też, ona nie będzie wysyłała Ci sprzecznych sygnałów. Niezainteresowanej dziewczynie natomiast nie zależy na Twoim wzajemnym zaangażowaniu, więc dla niej wysyłanie sprzecznych sygnałów będzie jak najbardziej zasadne. No bo w sumie… Co to jej szkodzi?

Dlaczego ona tak się zachowuje?

Jeżeli chcesz doszukać się rozwiązania problemu, to zapamiętaj poniższą zasadę:

Kobiety, tak samo jak inni ludzie, zachowują się racjonalnie i zawsze postępują w imię jakiegoś interesu.

Mówiąc prościej, kobiety zachowują się tak aby zawsze miały z tego jakąś korzyść.

Zobacz – jeżeli dziewczyna…

• Spotyka się z Tobą oraz przejawia oznaki zainteresowania wobec Ciebie, to ona działa we własnym interesie, ponieważ jej się podobasz i ona widzi Cię jako potencjalnego chłopaka do związku.
  • Wchodzi z Tobą w związek, ponieważ jest jej z Tobą po prostu dobrze oraz widzi że potrafisz pielęgnować jej zainteresowanie, co jest zgodne z jej interesem.
  • Wysyła Ci oznaki zainteresowania podczas Waszego pierwszego kontaktu, ponieważ wydajesz się jej atrakcyjnym facetem i chciałaby Cię poznać.

Pamiętaj! Ludzie zawsze postępują dla własnego dobra.

Skoro stwierdziliśmy wspólnie, iż wysyłanie sprzecznych sygnałów jest oznaką braku zainteresowania, to nadal pozostaje kluczowe pytanie: Dlaczego dziewczyna daje sprzeczne sygnały? Jaki ma w tym interes?

Ona chce Cię wykorzystać!

Dziewczyna chce Twojej uwagi!

Jeżeli dziewczyna nie jest Tobą zainteresowana i wysyła Ci sprzeczne sygnały, to mamy jasną odpowiedź:

Dziewczyna chcę Cię wykorzystać i dlatego ona cały czas wodzi Cię za nos!

Gdyby tak faktycznie nie było, to niezainteresowana dziewczyna po prostu pokazałaby Ci wyraźne oznaki braku zainteresowania oraz w pośredni sposób by Cię odrzuciła. Taka dziewczyna, zamiast niespójnego zachowania, okazałaby brak zainteresowania w następujący sposób:

• Nie przychodziłaby na spotkania z Tobą.
  • Nie odbierałaby telefonów od Ciebie i nie odpisywałaby na Twoje wiadomości.
  • Ignorowałaby Twoje inicjatywy.

Jeżeli ona nadal trzyma Cię w niepewności i wodzi Cię za nos, to niemal pewne jest to że ona coś od Ciebie chce!

Dziewczyna daje sprzeczne sygnały – po co?

Dlaczego ona wysyła sprzeczne sygnały?

Ona pragnie Twojej uwagi! Bardzo często kobiety, widząc nasze zaangażowanie, karmią się naszą uwagą. Musisz wiedzieć że świadomość, iż druga osoba za nami szaleje i jest nami zainteresowana jest bardzo przyjemna, więc niektóre kobiety tak bardzo lubią ten stan, że ranią przy tym facetów.

Sam zobacz – jesteś kobietą. Nie podoba Ci się facet, ale on…

• Cały czas do Ciebie dzwoni;
  • Mówi Ci, ze się mu podobasz oraz pokazuje swoje zainteresowanie na wiele sposobów;
  • Zabiera Cię na ciekawe randki;
  • Wyręcza Cię we wszystkich sprawach;
  • Rzuca w Ciebie komplementami na prawo i lewo…

To czemu taka kobieta miałaby pozbywać się takich przyjemności, skoro facet dostarcza jej ogromne ilości „paliwa atencji”?!

Twoje ciągłe próby zaimponowania kobiecie KARMIĄ JEJ EGO oraz sprawiają, że ona zaczyna wykorzystywać Cię do swoich celów!

Ona nie jest Tobą zainteresowana, ale ona widzi że Ty cały czas się starasz i dajesz jej pożywienie w postaci ciągłej uwagi. Dlatego też, niektóre dziewczyny wykorzystują to do własnych celów i cieszą się darmową atencją.

Jak temu zapobiec? Ignoruj!

Jeżeli masz już dość niespójnego zachowania oraz wysyłania sprzecznych sygnałów, to przestań dostarczać dziewczynie „paliwo atencji”! Jeżeli przestaniesz się płaszczyć przed niezainteresowaną dziewczyną, to oszczędzisz sobie wielu nerwów oraz odbierzesz jej sporą dawkę atencji i zmusisz ją do poszukiwania innego jelenia.

Pamiętaj! Zainteresowana dziewczyna nie będzie wysyłać Ci sprzecznych sygnałów – tego się trzymaj!

Jak przekonać dziewczynę do siebie – czy jest to w ogóle możliwe?

Gdy Ty przestaniesz próbować ją „przekonywać do siebie”, to ona automatycznie odczepi się od Ciebie i pokaże swoją prawdziwą twarz. Uważaj jednak! Niektóre dziewczyny, widząc że tracą nad Tobą kontrolę, mogą przez jakiś czas próbować udawać zainteresowanie w celu odzyskania wpływów u Ciebie. Nie daj się jednak na to nabrać. Zainteresowana kobieta będzie przychodzić na spotkania oraz wyrażać zainteresowanie Tobą. Jeżeli tak do końca nie jest i dziewczyna coś kręci, to wiesz że coś śmierdzi i powinieneś zastanowić się nad sytuacją.

Bądź czujny!

Jeżeli dziewczyna daje sprzeczne sygnały, to jest to dla Ciebie znak ostrzegawczy: „Bądź czujny! Ona może Cię wykorzystywać!”. Jeżeli dziewczyna będzie zachowywać się wobec Ciebie w taki sposób, to musisz jeszcze bardziej uważać na jej zachowanie i powinieneś bardziej szczegółowo obserwować jej zachowanie. Istnieje bowiem bardzo duże ryzyko, iż ona po prostu się Tobą bawi i karmi się Twoją uwagą.

Potrzebujesz porządnej dawki wiedzy na temat podrywu, randek, kobiet i relacji damsko-męskich? Zapoznaj się z moim e-bookiem, który poprowadzi Cię za rękę przez cały proces zdobywania kobiety do romantycznego związku!